Management Development

In de 21e eeuw is het niet eenduidig wanneer je een goede manager of leidinggevende bent.
Er verschijnen veel boeken over management en leiderschap, maar wat past bij jouw organisatie, jouw team en bij jouw eigen stijl?
In een Management Development Traject ontwikkel je samen met andere managers de nodige competenties.

Competenties van de manager

Wij gaan ervan uit dat een manager over kennis en vaardigheden moet beschikken op een vijftal terreinen:

  • de inhoud van het werk: dit omvat inzicht in de aard van het werk en kennis van het vakgebied;
  • individuen: dit omvat kennis van en reflectie over allereerst de eigen persoon, en ook inlevingsvermogen in de persoonlijkheden van anderen;
  • teams en groepen: dit omvat kennis van en ervaring met groepsprocessen en teamdynamiek;
  • organisaties: dit omvat inzicht in structuur en cultuur van de organisatie en organisatieverandering;
  • omgeving: dit omvat inzicht in omgevingsfactoren.

Resultaten

In onze MD-trajecten besteden wij aandacht aan alle vijf genoemde factoren en vooral aan hun samenhang. Een goede manager heeft het vermogen om complexe vraagstukken adequaat te analyseren en effectieve interventies voor te stellen. Het opdoen van nieuwe kennis en het oefenen met concrete vaardigheden is belangrijk. Maar er is meer. Zelfinzicht, inlevingsvermogen en stijlflexibiliteit zijn voor managers en leidinggevenden zeker zo belangrijk als vakkennis.

In een MD-traject krijgen deelnemers inzicht in hun kwaliteiten, dominante stijl van werken en nog te ontwikkelen competenties. Zij leren hun gedragsrepertoire zodanig uit te breiden dat zij adequaat kunnen inspelen op uiteenlopende situaties. Zij leren hun intuïtie te onderbouwen waarmee hun zelfvertrouwen en effectiviteit aanzienlijk toenemen.

Maatwerk

Een MD-traject is altijd maatwerk, zowel voor de organisatie als voor de deelnemer. Vandaar dat wij ruimschoots aandacht besteden aan een goede intake, om met elkaar de doelen en werkwijze te bespreken.
Wij maken gebruik van een combinatie van invalshoeken: opleidingsmodulen, waarin de deelnemer werkt aan eigen, individuele leerdoelen; individuele coaching; intervisie met andere managers; supervisie op de werkplek. Deze combinatie biedt de meeste kans op een oplossing die beklijft.


 
 

Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over 'Lastige' lieden in coaching: cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach