Onze pen schrijft door...

BLOG

Boekbespreking: Moed. Over gedurfd leiderschap

Auteur: Judith Budde -

Moedig zijn, wie wil dat nou niet? We beschouwen moed als een positieve eigenschap. Maar zijn we het ook? Hoe vaak gaan we moedig gedrag juist uit de weg, voor de lieve vrede, uit angst voor sociaal ongemak, afwijzing of mislukking? Het vraagt moed om onze angsten en verlangens aan te kijken in plaats van ze te onderdrukken of te negeren. Het is dapper om dingen aan te kaarten of voor zaken op te komen die we belangrijk vinden, als dat niet zonder risico is. Zoals het gesprek aangaan met een disfunctionerende medewerker, waarvan je weet dat het noodzakelijk is maar waar je ook zo tegenop ziet. Of zoals het stevig durven ingrijpen in de koers van de organisatie, omdat de resultaten onvoldoende zijn.

Over dit belangwekkende onderwerp was in de managementliteratuur wonderbaarlijk genoeg nog niet veel geschreven. Andor de Rooy bracht daar verandering in met zijn uitstekend geschreven boek Moed. Over gedurfd leiderschap, waarin hij een lans breekt voor meer moedig gedrag van leiders in organisaties. Volgens De Rooy is moedig leiderschap het vermogen van een leider om op een kritiek moment, ondanks risico, pijn of angst datgene te doen wat noodzakelijk is voor de organisatie. De opbrengst daarvan is realisme, richting, resultaat, respect en toegevoegde morele waarde. Begerenswaardige zaken waar je dus wel moed voor moet tonen. En waarvoor je teleurstellingen moet kunnen incasseren, want moedig gedrag wordt zeker niet altijd beloond.

Door het hele boek heen word je als lezer uitgedaagd om eerlijk naar jezelf te kijken en je de vraag te stellen: hoe moedig ben ik zelf op momenten dat het erop aankomt? De Rooy gidst je daarbij in zes toegankelijk geschreven hoofdstukken langs allerlei aspecten van dit vraagstuk. In ieder hoofdstuk vind je een aantal vragen die je helpen om zelfonderzoek te doen en na te denken over waar jij moed voor nodig hebt.

Thema's die hij in dit aan de orde stelt:
* Wat is moed en wat is lafheid? En wanneer is er sprake van roekeloosheid?
* Wanneer is moed nodig? De Rooy schets een 8-tal kritieke momenten die je kunnen helpen de realiteit onder ogen te zien en op een cruciaal moment het juiste te doen.
* Wat is de relatie tussen pijn, angst en moed? En hoe kun je angst en pijn hanteren, zodat je vrij blijft om te handelen?
* De Rooy introduceert het begrip moedmotief: datgene wat het waard maakt om moed voor te tonen, risico’s te nemen en angst en pijn voor te doorstaan. Hij onderscheidt drie verschillende moedmotieven: persoonlijke motieven zoals behoeften en ambities in je persoonlijk leven; organisatie-motieven in het belang van je organisatie of de samenleving; en nobele moedmotieven zoals het pal staan voor een principe of een waarde. Hoe sterker je moedmotief, hoe gemotiveerder je zult zijn om moed te tonen.
* Tot slot doet hij een oproep voor het gebruik van je gezonde verstand, om te voorkomen dat moed tonen een doel op zich wordt. Want dan is je ego teveel betrokken.

Een inspirerend boek dat me tot nadenken stemde over mijn eigen leiderschap, als ondernemer en als begeleider van mensen in organisaties. Hoe vaak ga ik zelf lastige gesprekken uit de weg? Hoe moedig durf ik zelf te zijn en wat is op dit moment belangrijk om moed voor op te brengen? Wezenlijke vragen om regelmatig bij stil te staan en dit boek is daar een goede leidraad voor. Warm aanbevolen!

Moed. Over gedurfd leiderschap, Andor de Rooy, uitgeverij Van Duuren Management, Culemborg, 2016.

Andere boeken over moed:
* De moed van imperfectie. Laat gaan wie je denkt te moeten zijn, Brené Brown, Lev./ A.W. Bruna Uitgevers B.V., Utrecht, 2013.
* Moed, Damhuis Elshout Verschure Organisatieadviseurs.
* Factor moed. Durven kiezen en volharden in BV Nederland, Marinka Lipsius en Remco Claassen, Uitgeverij Boom, 2016.

 


Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

Het Balkon staat al jaren in mijn top 3! Het is een prachtige plek. Gastvrijheid is voor mij het sleutelwoord. Dat belichamen de Balkonmedewerkers bij alles wat ze doen. De sfeer van de plek is ongeëvenaard, een combinatie van soberheid en...

Over ons conferentiecentrum

Piet en Marry Weisfelt

Weisfelt en partners opleiders

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze bedrijfstrainingen

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach