Onze pen schrijft door...

BLOG

Nieuw in onze boekenkast: Aanspreken? Gewoon doen!

Auteur: René Meijer -

‘Vergeet de feedbackregels’ is de ondertitel van ‘Aanspreken? Gewoon doen!’, het gedegen boek van Gytha Heins (uitgever Boom) over feedback geven en het creëren van een aanspreekcultuur in organisaties. Wat me zo aanspreekt (!) in dit boek is dat Gytha Heins het lastige van elkaar aanspreken onderbouwt met onderzoekgegevens, waaruit blijkt dat veel zich in ons verzet tegen elkaar feedback geven. Het is dus niet een kwestie van even een traininkje ‘Oefenen met de regels van feedback’, een van de meest gevraagde trainingsonderwerpen. De eerste drie hoofdstukken hebben als titels: ‘We worstelen er allemaal mee’, ‘Hoe het soms goed en soms (helemaal) mis gaat’ en ‘Zeven redenen waarom aanspreken zo lastig is’.

Gelukkig biedt ze perspectief in de volgende vier hoofdstukken, waarin ze ingaat op hoe we het kunnen doen en wat elkaar aanspreken oplevert. In cijfers: als we elkaar vaker aanspreken, kunnen we 28% productiever zijn, 12,5% meer omzet realiseren, 16% meer kosten besparen en het verloop en verzuim met 15% terugdringen. Maar zeker zo belangrijk: we creëren dan een eerlijke en prettige werksfeer, waarin we leren van elkaar en waarin fouten maken mag.

De belangrijkste tip: ga het gewoon doen, leer het met elkaar met vallen en opstaan!
Een inspirerend boek dat raakt aan de kern van de samenwerking in teams en organisaties!

Heins, G. (2017). Aanspreken? Gewoon doen! Hoe je nou écht een aanspreekcultuur creëert. Amsterdam: Boom.


Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach