Onze pen schrijft door...

BLOG

Nieuw in onze boekenkast: Anders vasthouden

Auteur: René Meijer -

Wouter Hart heeft ‘Anders vasthouden’ geschreven, het vervolg op zijn bestseller ‘Verdraaide organisaties’. Veel mensen omarmen zijn concept ‘terug naar de bedoeling’, maar hoe doe je dat nu concreet? Want in de praktijk valt dat nog niet mee. Wouter biedt in dit nieuwe boek 9 sleutels voor het werken vanuit de bedoeling. Deze bieden handvatten bij het vergroten van het eigenaarschap van medewerkers en het vormgeven aan ondersteunende systemen. Zoals we van Wouter gewend zijn koppelt hij alledaagse eigen ervaringen, bijvoorbeeld met yoghurt inschenken door zijn zoontje Jasper (Jasper: “Ik schenken, en jij stop zeggen, oké?”) aan ervaringen in organisaties, waarmee hij thema’s als leiderschap, eigenaarschap, verantwoordelijkheid en regelgeving illustreert (Wouter: “Nee, jij schenken en jij stop zeggen, en Sterre, mama en ik willen straks ook nog yoghurt!”).

Het boek leest makkelijk, met de mooie vormgeving en de leuke eenvoudige illustraties van Thom Verheggen. Toch bekroop me het gevoel dat het met de 9 sleutels er nog niet zoveel makkelijker op wordt om te werken vanuit de bedoeling. Het is meestal een behoorlijke organisatieverandering met veel implicaties die niet altijd zo eenvoudig te realiseren zijn. En het komt toch neer op uitproberen, jezelf toe staan aan te modderen en niet direct resultaat te boeken. Maar om dat experiment aan te gaan geeft Wouter wel veel inspirerende voorbeelden en suggesties! Mis vooral niet de geweldige metaforen van de zwembandjes en het campingtafeltje, die mij veel plezier in het lezen verschaften.


Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach