Onze pen schrijft door...

BLOG

Hoe ik een ingrijpend besluit nam

Auteur: Judith Budde -

Dat was me de zomer wel, waarin we ons conferentiecentrum in Vasse met een bijkans militaire operatie hebben leeggeruimd en zijn verhuisd naar onze ook heerlijke nieuwe stek in Zutphen. Er waren heel wat Ikken betrokken bij het besluit ons pand na 20 jaar te verlaten. 

Al met al heeft het een paar jaar geduurd voor ik zover was. Voor sommige van mijn subpersonen was het namelijk volstrekt onbespreekbaar dat we uit Vasse zouden weggaan. Zij hebben werkelijk alles in stelling gebracht om mij van vertrek te weerhouden: met gewiekste verleiding, bangmakerij en nog wat harder werken. Naarmate de tijd vorderde zagen zij in dat hun strijd een achterhoedegevecht was en begonnen ze alvast te rouwen of raakten in paniek. Is er wel leven na Vasse? Er waren ook delen die hunkerden naar meer vrije tijd en naar minder verantwoordelijkheden voor het steeds terugkerende onderhoud en alle zorg voor zo'n groot gebouw. Al ver vóór de verhuizing verzonnen zij wat we allemaal zouden gaan doen met de tijd die zou vrijkomen.

Ik vond het boeiend om te ervaren hoe Voice Dialogue me in de afgelopen paar jaar heeft geholpen om tot een doorleefd besluit te komen, compleet met het bijbehorende verdriet én het besef dat het een goed besluit was.
Ook ben ik verrast over wat het moment van daadwerkelijke verkoop losmaakte. Destijds, in 1999, toen we het klooster voor het eerst bezochten, zat vooral mijn Avonturier aan het stuur. 'Leuk! Verhuizen naar Twente, klussen met vrienden.' De laatste jaren was mijn Avonturier echter achterin mijn bus beland. Mijn Verantwoordelijke Ondernemer & Harde Werker hadden mijn stuur volledig overgenomen. Op de dag dat we het pand in maart dit jaar verkochten - maanden voor de feitelijke verhuizing - werd ik verrast door mijn Avonturier, die als een speer naar voren kwam rennen en met een grote grijns naast me kwam zitten. 'Zo, daar ben ik weer. En mij nu nooit meer uit het oog verliezen, afgesproken?!' Sindsdien heeft het gevoel van vrijheid me niet meer verlaten.

Een van de belangrijkste dingen die ik leerde van Voice Dialogue is om het ongemak uit te houden als je voor een keuze staat waar je nog niet uit bent.

Alles in ons wil dat ongemak uit de weg ruimen. maar als je wacht, en alle ikken die er iets van vinden, de ruimte geeft, ervaar je vanzelf welke richting het opgaat. Een waardevol besef dat me vast nog vaak van pas zal komen. 


Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over 'Lastige' lieden in coaching: cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach