Onze pen schrijft door...

BLOG

Trainen zonder zaaltjesleed

Auteur: René Meijer -

Onze gewaardeerde collega Lex Mulder inspireert met zijn nieuwe boek, Trainen zonder zaaltjesleed: speels en ervaringsgericht werken met groepen, trainers om te kiezen voor een speelse, creatieve en ervaringsgerichte manier van werken. Want trainingen worden te vaak door de deelnemers beleefd als een herhaling van zetten. Bekende modellen passeren weer de revue, Powerpoint sheets volgen elkaar op en de zaal is aan het einde van de dag bezaaid met beschreven flipovervellen. Dit is het zaaltjesleed dat Lex deelnemers wil besparen. Zich baserend op Psychodrama, Voice Dialogue en Groepsdynamische uitgangspunten, neemt Lex je mee als lezer in een driedaagse training Persoonlijk leiderschap en een tweedaagse Teamcoaching. Deze praktijksituaties zijn leidraad voor praktische aanwijzingen, theoretische uitstapjes en de beschrijving van tal van werkvormen. Het laatste deel bevat 50 werkvormen op een rij, met doelstelling en toepassingsmogelijkheden. Een prachtig boek dat een krachtig pleidooi en bewijs is dat trainingen anders en leuker kunnen, met meer leerrendement. En een boek dat een mooie aanvulling is op zijn eerdere boeken: Drama in bedrijf (over dramatechnieken, samen met Judith Budde) en De hei op! (over teamontwikkeling en groepsdynamica, samen met René Meijer). 

Lex Mulder, Trainen zonder zaaltjesleed, BOOM, 2020.

 


Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en Teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over 'Lastige' lieden in coaching: Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde (laatste uitvoering!)

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach