Coaching

Coaching vindt plaats op onze locatie in Zutphen en is ook online mogelijk via beeldbellen.

We maken daarvoor gebruik van een goed beveiligde videoverbinding.

Je hebt hiervoor een pc/laptop of tablet nodig met camera en microfoon. 

Personal coaching

Personal coaching is geschikt als je het beste uit jezelf wilt halen. Je wilt jezelf verder ontwikkelen en zoekt daarbij ondersteuning.
Vroeger waren werk en privé strikt gescheiden, tegenwoordig loopt het meer door elkaar. Door internet en social media zijn veel werkzaamheden niet meer aan plaats en tijd gebonden. Dat is mooi, maar vraagt ook van ons aandacht voor de balans tussen werk en privé. Daar komt bij dat in veel banen niet alleen van belang is wat je doet, maar vooral ook: wie je bent. Populair zijn termen als: authentiek zijn, je passie volgen, doen wat bij je past. Maar hoe doe je dat?

In personal coaching kun je onderzoeken hoe je goed tot je recht kunt komen in je werk. Vaak liggen de vragen op het snijvlak van je werk en je persoon. Zoals bijvoorbeeld: hoe kun je beter omgaan met stress en spanningen?
Hoe kun je effectief je grenzen aangeven? Hoe zorg je voor evenwicht tussen loyaal zijn aan je werk en loyaal zijn aan jezelf?
En als je vastloopt met een collega of leidinggevende, hoe kun je dan adequaat optreden?

Executive coaching

Als directeur of manager heb je op sommige momenten behoefte aan een klankbord. Een sparring partner, met wie je kunt reflecteren over ontwikkelingen in je organisatie. Iemand die buiten je organisatie staat maar toch verstand van zaken heeft

Executive coaching heeft een geheel eigen karakter, afhankelijk van jouw vraag. Soms denken we mee met de richting waarin je met jouw afdeling of organisatie naar toe wilt. Daarbij schromen we niet je een spiegel voor te houden, ook wat jouw eigen functioneren betreft. 
We kunnen je ook ondersteuning bieden bij het vormgeven van je leiderschap. Hoe zorg je dat je impact hebt en blijft houden? Hoe realiseer je draagvlak voor impopulaire maatregelen? Hoe haal je het beste uit je mensen, ook in tijden van bezuiniging?
Omdat wij zelf ondernemer zijn en manager van onze eigen organisatie het Balkon, weten wij als coach waar een manager tegenaan kan lopen. Wij beschikken over diepgaande kennis van individuen, teams en organisaties en delen graag onze inzichten met jou.
Daarbij pretenderen wij niet de waarheid in pacht te hebben. Wel onderzoeken we graag met je: wat is hier nu eigenlijk aan de hand? En vooral: wat kun jij vanuit jouw positie het beste doen?

Loopbaancoaching

In ieders loopbaan kan op een gegeven moment de vraag opkomen: vind ik het nog wel leuk? Maar ook: past dit werk nog wel bij mij? Hoe wil ik me verder ontwikkelen? Als je een tijdje uit het werk bent geweest, kan opstarten lastig zijn.
Je zelfvertrouwen kan een knauw hebben gekregen, maar ook kun je besloten hebben: ‘Zoals het was, zo wil ik het niet meer’. Je bent niet meer de oude, en dat is soms gelukkig maar. Maar je zoekt wellicht wel een nieuw evenwicht en wilt andere kanten van jezelf meer aan bod laten komen.
We onderzoeken met je wat je niet meer wilt en wat je wel wilt. En hoe je opnieuw plezier in het werk kunt vinden rekening houdend met jouw behoeften en grenzen.

Loopbaancoaching is geschikt als je vragen hebt over je kwaliteiten en de richting van je carrière. En ook als je een tijdje uit de running bent geweest en ondersteuning wilt bij je reïntegratie.
Werk dat ons voldoening geeft levert ook energie op. Als onze baan meer energie kost dan oplevert, moeten we bij onszelf te rade gaan. In onze coaching onderzoeken we met jou waar jij energie van krijgt en wat jou voldoening geeft.
We helpen je aan de hand van je werk- en levenslijn, te ontdekken waar jouw kracht en kwaliteiten liggen. Indien gewenst en van toepassing, kunnen we ook een assessment laten afnemen door een bureau waarmee wij samenwerken.

Reacties van klanten

Margherita Roelofsma, Stichting Katholiek Onderwijs Enschede:
"Het Balkon coacht onze medewerkers respectvol. Ze zijn reflectief, luisteren naar medewerker en werkgever, en werken doelgericht aan concrete resultaten."

Je leest hier meer reacties.


Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en Teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over 'Lastige' lieden in coaching: Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde (laatste uitvoering!)

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach