Onze aanpak

Respect en resultaat zijn ons vertrekpunt. Lees hier over de kern van onze aanpak.

 

Intakegesprek

We beginnen altijd met een individueel intakegesprek. Desgewenst is je leidinggevende daarbij aanwezig. In dit gesprek maken we kennis, verhelderen we je vraag en stellen we de doelen van de coaching vast. Indien het wederzijds klikt en we tot overeenstemming komen, gaat de coaching van start.

De duur van een coachingstraject

Op basis van de omvang van je vraag spreken we van te voren af hoeveel gesprekken we gaan voeren. Uiteraard kan daar in de loop van het traject een wijziging in plaatsvinden. De gesprekken duren doorgaans anderhalf uur per keer. Gemiddeld duurt een traject tussen de 5 en 8 gesprekken.

De rol van de coach

Wij stellen ons als coach niet op als alwetend adviseur, maar als een kritische gesprekspartner. Zodat je een helder zicht krijgt op je vraag en je eigen keuzes maakt. Daarbij werken we, net als in onze trainingen, vanuit een open, eerlijke en persoonsgerichte benadering.

De rol van de gecoachte

Je bent zelf verantwoordelijk voor je leerproces en bepaalt per keer welke onderwerpen je ter sprake wilt brengen. Tussen de gesprekken in maak je steeds een verslag van de voortgang en resultaten van de coaching. Dit helpt je om vast te houden wat je meemaakt in de coaching en wat je er in de praktijk mee doet. Het helpt de coach om je leerproces en ontwikkeling te volgen.

Evaluatie

Halverwege het coachingstraject evalueren we de voortgang en aan het einde evalueren we het gehele traject. Ook daar kan je leidinggevende desgewenst bij betrokken worden. Met het oog op de veiligheid van het leerklimaat doen we geen uitspraken over jou, zonder daarover eerst met je te hebben overlegd. We maken geen eindverslag of rapportage van de coaching, noch voor jou, noch voor de ledinggevende of opdrachtgever.


 

Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach