Onze methoden

We werken met verschillende methoden, afhankelijk van de aard van je vraag.
Hieronder een beknopt overzicht.

Bespreken van jouw praktijksituaties

Waar loop je tegenaan in jouw dagelijkse werkpraktijk? Hoe kijk je er tegenaan en zou je er ook anders naar kunnen kijken? Uitgangspunt voor de coaching zijn jouw ervaringen en vragen met werksituaties.

Oefenen met ander gedrag

Soms helpt het om nieuw gedrag te oefenen. Je oefent met wat je moeilijk vindt: bijvoorbeeld opkomen voor jezelf, nee-zeggen, helder iets uitleggen, je grenzen aangeven, duidelijk leiding nemen e.d. Als  coach nemen wij de rol van tegenspeler op ons: bijvoorbeeld als leidinggevende, als lastige collega of als  moeilijke medewerker. Je vertelt ons hoe de ander zich gedraagt, wij spelen dat en jij oefent met nieuw gedrag. Tijdens het spel en na afloop krijg je feedback en kun je je gedrag bijstellen. 

Inzicht in jezelf

Wat speelt zich  van binnen bij jou af? Welke gedachten en gevoelens spelen een rol? Jezelf kennen is in elke functie van groot belang. Wij werken o.a. met de Voice Dialogue methode om jezelf beter te leren kennen. Een respectvolle en niet-oordelende methode, die verrassende inzichten oplevert waar je echt wat aan hebt. Om zelfreflectie en inlevingsvermogen te bevorderen werken we soms ook met Mentaliserende technieken. Dit zijn gesprekstechnieken die ons helpen stil te staan bij wat we voelen en denken.

Persoonlijke feedback van de coach

Wij zien je niet in actie op je werk, maar we ervaren je wel in onze gesprekken. Regelmatig zullen we je feedback geven op wat ons opvalt en hoe je overkomt. Wellicht zegt dit ook iets over hoe je in je werk op collega’s overkomt.

Meditatie en ontspanning

Als je er belangstelling voor hebt, en het van toepassing is, werken we ook met korte meditaties en ontspanningsoefeningen. 

Theoretische modellen

Als achtergrond maken we soms gebruik van stukjes theorie om iets te verduidelijken. Dit kunnen allerlei modellen zijn die inzicht geven in onszelf, onze communicatie met anderen en hoe interacties verlopen. 
 


... Naar overzicht


Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach