Onze visie

Dit vinden wij van belang bij coaching.

Resultaatgericht proces

Coaching is begeleiding gericht op een resultaat. In het intakegesprek bepalen we gezamenlijk de doelen van de coaching. Wat wil je bereikt hebben na een aantal gesprekken? Wat wil je meer weten? Wat wil je anders kunnen?
De doelen van de coaching geven richting aan het proces. Halverwege kunnen we een pas op de plaats maken: welke doelen zijn al behaald? Zijn er doelen veranderd of bijgekomen?
Aan het einde van de coaching evalueren we: heb je bereikt wat je wilde? Wat heb je nog nodig?

Gezamenlijke ontdekkingsreis

Wij zien coaching als een gezamenlijke ontdekkingsreis, waarbij we je ondersteunen bij het onderzoeken en ontdekken van belemmeringen en mogelijkheden. Als coach nodigen we je uit nieuwe ontdekkingen te doen en oude gewoonten te onderzoeken. Daarbij reiken we je vormen aan om dat onderzoek te doen, maar altijd in overleg. Als we een richting op de reis inslaan die je niet aanstaat, laat het weten.

Eigen regie

We vinden het van belang dat je zelf regie houdt over je ontwikkelingsproces. Daarom vragen we aan het begin van elke sessie waar je het over wilt hebben. En we vragen je mee te sturen in de coaching. Wat moet meer aan bod komen? Waarmee wil je oefenen?

Praten, ervaren en oefenen

Coaching heeft vaak de vorm van een gesprek. Maar we vinden het zeker zo belangrijk om je dingen te laten ervaren, zoals bijvoorbeeld welke kanten in jou veel in je leven aan bod komen en welke kanten meer op de achtergrond zijn.
Ook het uitproberen van nieuw gedrag kan een onderdeel van coaching zijn. In de beslotenheid van de coachingsruimte kun je oefenen met gedrag wat je niet gewend bent.

Check op de werkplek

The proof of the pudding is in the eating. Coaching is effectief als het in de praktijk werkt. Als coach zien wij niet hoe het doorwerkt in de dagelijkse praktijk. Vandaar dat we het van belang vinden dat je zelf zorgt voor feedback op de werkplek. Dat kunnen collega’s zijn, maar vaak ook is de leidinggevende aangewezen om je te ondersteunen bij het in praktijk brengen van het geleerde.


 

Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach