Resultaatgericht proces
Coaching is begeleiding gericht op een resultaat. In het intakegesprek bepalen we gezamenlijk de doelen van de coaching. Wat wil je bereikt hebben na een aantal gesprekken? Wat wil je meer weten? Wat wil je anders kunnen?
De doelen van de coaching geven richting aan het proces. Halverwege kunnen we een pas op de plaats maken: welke doelen zijn al behaald? Zijn er doelen veranderd of bijgekomen?
Aan het einde van de coaching evalueren we: heb je bereikt wat je wilde? Wat heb je nog nodig?
Gezamenlijke ontdekkingsreis
Wij zien coaching als een gezamenlijke ontdekkingsreis, waarbij we je ondersteunen bij het onderzoeken en ontdekken van belemmeringen en mogelijkheden. Als coach nodigen we je uit nieuwe ontdekkingen te doen en oude gewoonten te onderzoeken. Daarbij reiken we je vormen aan om dat onderzoek te doen, maar altijd in overleg. Als we een richting op de reis inslaan die je niet aanstaat, laat het weten.
Eigen regie
We vinden het van belang dat je zelf regie houdt over je ontwikkelingsproces. Daarom vragen we aan het begin van elke sessie waar je het over wilt hebben. En we vragen je mee te sturen in de coaching. Wat moet meer aan bod komen? Waarmee wil je oefenen?
Praten, ervaren en oefenen
Coaching heeft vaak de vorm van een gesprek. Maar we vinden het zeker zo belangrijk om je dingen te laten ervaren, zoals bijvoorbeeld welke kanten in jou veel in je leven aan bod komen en welke kanten meer op de achtergrond zijn.
Ook het uitproberen van nieuw gedrag kan een onderdeel van coaching zijn. In de beslotenheid van de coachingsruimte kun je oefenen met gedrag wat je niet gewend bent.
Check op de werkplek
The proof of the pudding is in the eating. Coaching is effectief als het in de praktijk werkt. Als coach zien wij niet hoe het doorwerkt in de dagelijkse praktijk. Vandaar dat we het van belang vinden dat je zelf zorgt voor feedback op de werkplek. Dat kunnen collega’s zijn, maar vaak ook is de leidinggevende aangewezen om je te ondersteunen bij het in praktijk brengen van het geleerde.