Waarom het Balkon zo'n unieke plek is

We zijn een uitgelezen plek voor teams die zich een paar dagen willen terugtrekken om een pas op de plaats te maken, 
voor trainingen en meerdaagse opleidingen, en ook voor schrijversweken, retreats en yogaweekenden.
Wat kun je bij een verblijf bij ons verwachten?

Voor al onze gasten:

* We staan bekend om ons uitzonderlijk lekkere en verrassende eten, waarvan je samen aan de lange houten tafels kunt genieten.
* Gastvrijheid is onze kernkwaliteit en we zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Comfortabel en ongedwongen is ons devies. Er is persoonlijke aandacht vanaf de ontvangst tot en met je vertrek en we scheppen een prettige sfeer om in te kunnen leren. 
* Bij meerdaagse verblijf beschik je over je slaapkamer vanaf het moment van aankomst t/m de lunch op de dag van vertrek.
* Het hele gebouw is voorzien van snel wifi, dat moeiteloos veel gebruikers aankan. 
* We beschikken over een uitgebreide vakbibliotheek met actuele literatuur over leiderschap, trainen, coachen, psychologie, organisatiekunde, teamontwikkeling en communicatie. Begeleiders en gasten zijn van harte uitgenodigd hiervan gebruik te maken.
* De natuur in de directe omgeving van het Balkon is wonderschoon: beukenbossen, glooiende essen, heidevelden met schapen, meanderende beekjes zonder het geluid van een snelweg op de achtergrond. Je kunt hier heerlijk struinen ter ontspanning. 
* Vasse ligt voor velen niet naast de deur. Maar zó ver weg is Twente nou ook weer niet. En zeg nou zelf, hoe kun je een training beter beginnen dan met een rit over de stille landweggetjes van het glooiende landschap van Twente, het Dordogne van Nederland.
* Kom je met het openbaar vervoer? Er is een prima busverbinding vanaf station Almelo. Of neem de voordelige gele taxi.
Dit alles helpt mee om te leren én te genieten van een bijzonder verblijf. Want een verblijf in het Balkon is ook altijd een beetje vakantie.

Voor trainers/begeleiders:

* Wij begrijpen écht wat begeleiders en hun groepen nodig hebben om samen te kunnen leren en ontwikkelen. Het Balkon-team zorgt ervoor dat jij je als begeleider thuis voelt en geen omkijken hebben naar de randvoorwaarden. Jij kunt je dus volledig richten op je groep en het leerproces.
* Je vindt bij ons rust, verstilling, vertraging. Dat helpt om met je groep stil te staan, te leren.
* Maak je in je programma graag gebruik van de natuur? Onze omgeving leent zich daar uitstekend voor.
* Bij meerdaagse verblijf ben je (vrijwel altijd) de enige groep in huis en heb je het hele pand met al onze werkruimtes (waaronder de Stilteruimte en de bibliotheek) tot je beschikking. 

Lees hier wat trainers en gasten zeggen over hun verblijf bij in het Balkon.


 

... Naar overzicht


Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

Het Balkon staat al jaren in mijn top 3! Het is een prachtige plek. Gastvrijheid is voor mij het sleutelwoord. Dat belichamen de Balkonmedewerkers bij alles wat ze doen. De sfeer van de plek is ongeëvenaard, een combinatie van soberheid en...

Over ons conferentiecentrum

Piet en Marry Weisfelt

Weisfelt en partners opleiders

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze bedrijfstrainingen

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach