Voice Dialogue boeken van Het Balkon

Over Voice Dialogue is veel geschreven. De grondleggers van Voice Dialogue, Hal en Sidra Stone, schreven verschillende boeken over hun methode. Ook de medewerkers van Het Balkon schreven meerdere boeken en publicaties over Voice Dialogue. 

Psychologen Hal Stone en Sidra Stone ontwikkelde de psychologie van de ‘ikken’ (ook wel subpersonen genoemd) en schreven hier verschillende boeken over. Meer leren over Voice Dialogue kan dus met boeken zoals ‘De innerlijke criticus ontmaskerd’, ‘Thuiskomen in jezelf’ of ‘Van elkaar houden zonder jezelf te verliezen’.

Meer informatie over Voice Dialogue

Bij Het Balkon werken we al lang met Voice Dialogue. Nadat we in 1998 kennismaakten met Voice Dialogue zijn we ons in de methode gaan verdiepen. Voice Dialogue is een zorgvuldige, liefdevolle en diepgaande manier om meer kanten van jezelf te leren kennen. De methode helpt om te groeien als mens én professional. Meer dan twintig jaar later hebben we zelf ook drie boeken geschreven over Voice Dialogue:

  • Ik (k)en mijn ikken. Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue.
  • Coachen met Voice Dialogue. Handboek voor begeleiders.
  • Drama in bedrijf. Werken met dramatechniek in training en coaching.
ik ken mijn ikken voice dialogue boek coachen met voice dialogue boek Drama in bedrijf voice dialogue boek

Boek "Ik (k)en mijn ikken. Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue"

In dit boek word je uitgenodigd om op een andere manier naar jezelf te kijken. Beschouw jezelf als een persoon die uit een heleboel ikken bestaat. Iedereen heeft verschillende kanten, delen of subpersonen. Al die subpersonen kijken met andere ogen naar de wereld en hebben andere gewoonten, gevoelens en gedachten. Door op deze manier naar jezelf te kijken kun je ontdekken waarom je sommige mensen meteen aantrekt en anderen juist niet. Ook wordt het gemakkelijk om te begrijpen waarom je soms dingen doet die je niet wil doen. Dit boek is geschreven voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen en voor iedereen die kennis wil maken met Voice Dialogue.

Boek "Coachen met Voice Dialogue. Handboek voor begeleiders."

Dit is het eerste Nederlandstalige handboek over Voice Dialogue. Met dit boek leren coaches hoe ze deze methode in kunnen zijn. Het boek is helder en toegankelijk en legt de aanpak stapsgewijs uit. Voice Dialogue wordt steeds bekender onder coaches in Nederland. Mede daarom hebben Judith Budde en Karin Brugman dit boek geschreven. Voice Dialogue gaat ervan uit dat iedere persoon uit meerdere subpersonen of ikken bestaat. Voice Dialogue kan cliënten helpen om de regie over hun leven te nemen. Als coach of begeleider ga je in gesprek met de verschillende ikken of subpersonen van een cliënt. Hierdoor leert hij of zij het innerlijke krachtveld beter kennen en kan de cliënt meer kanten van zichzelf inzetten. Dit boek is geschreven voor coaches, loopbaandadviseurs, supervisoren, therapeuten en andere begeleiders.

Boek "Drama in bedrijf. Werken met dramatechnieken in training en coaching."

Dit is het eerste Nederlandstalige boek over werken met drama in bedrijfstraining en coaching. Het boek werd geschreven door Lex Mulder en Judith Budde. In het boek komt de door Lex Mulder ontwikkelde Voicdrama methode aan bod. Met dit boek heb je een compleet overzicht in handen om met psychodrama, Voice Dialogue, Voicedrama en andere technieken te werken in bedrijfstrainingen. Door situaties na te spelen ervaren mensen aan den lijve hun interne belemmeringen en kunnen ze oefenen met effectiever gedrag. Door met deze methode te werken komt duurzame gedragsverandering tot stand.

Voice Dialogue opleidingen bij Het Balkon

Naast het lezen van boeken en andere literatuur over Voice Dialogue meer leren over deze methode? Naast het schrijven over Voice Dialogue leiden we met veel plezier coaches, trainers en psychologen op om met Voice Dialogue te werken. Bij Het Balkon bieden we een opleidingstraject aan op het gebied van Voice Dialogue. Ook bieden we masterclasses, een zomerweek en individuele coaching. Lees hier meer over de verschillende Voice Dialogue opleidingen die we aanbieden. 

Meer informatie over Voice Dialogue?


Meer lezen over Voice Dialogue?

Voice Dialogue bestaat uit een psychologisch model én een methode. Als Voice Dialogue begeleider ga je het gesprek aan met de verschillende kanten van een cliënt. Deze avontuurlijke en niet-oordelende methode leidt tot diepgaande inzichten en blijvende resultaten. Wil je meer lezen over het psychologische model of de Voice Dialogue methode? Wij hebben een lijst met boeken, artikelen, podcasts en wetenschappelijk onderzoek samengesteld die je helpen om meer te leren over Voice Dialogue.

Voice Dialogue literatuur

Eigen publicaties over Voice Dialogue
      Boeken

Boeken en artikelen van de grondleggers Hal en Sidra Stone en van andere auteurs over Voice Dialogue
           
     
   Boeken

Wetenschappelijk onderzoek


Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en Teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over 'Lastige' lieden in coaching: Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde (laatste uitvoering!)

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach