Voice Dialogue opleiding, coaching of workshop?

Voice Dialogue gaat uit van het idee dat iedereen uit verschillende subpersonen bestaat. Bij Het Balkon leiden we mensen op om met Voice Dialogue te werken.

meer informatie over Voice Dialogue

Opleiding, coaching of workshop Voice Dialogue volgen?

Bij Het Balkon leiden we coaches, trainers en psychologen op in het werken met Voice Dialogue. Ons programma bestaat uit meerdere niveaus. Zo is er een kennismakingsworkshop, een basistraining voor het coachen met Voice Dialogue, een vervolgopleiding Voice Dialogue, een workshop ‘Werken met de Innerlijke Criticus’ en verschillende masterclasses.

Onze Voice Dialogue opleidingen

Onze visie op het opleiden van Voice Dialogue professionals

Bij Het Balkon leiden we ervaren professionals op. Dat wil niet zeggen dat je al ervaring moet hebben op het gebied van Voice Dialogue. Voor je aan een Voice Dialogue opleiding begint is het fijn om een flinke basis te hebben. Beginnende coaches en therapeuten willen we daarom adviseren om een goede basis in het vak te halen. Daarna is Voice Dialogue een mooie aanvulling. Bij Het Balkon zijn we er dan ook voor coaches en therapeuten die hun repertoire willen uitbreiden. Omdat we zelf veel plezier hebben in de verdieping en verbreding van kennis en vaardigheden, willen we ervaren professionals hier ook kennis mee laten maken. Tijdens onze opleidingen breng je eigen praktijksituaties in en leer je aan de hand van onze casuïstiek. Bovendien leer je bij Het Balkon niet alleen van ons, maar ook van andere deelnemers. De uitwisseling met andere professionals biedt volgens ons een duidelijke meerwaarde.

Een Voice Dialogue opleiding volgen bij Het Balkon als coach of therapeut

Bij Het Balkon bieden we een veilig leerklimaat waarin coaches, therapeuten, trainers en psychologen zich kunnen ontwikkelen. Wij hebben respect voor de grenzen van de professionals die een Voice Dialogue opleiding bij ons volgen.

We houden altijd een intakegesprek waarin we je vragen naar je achtergrond en leerwensen. Tijdens de Voice Dialogue werk je aan individuele opdrachten, doe je oefeningen in subgroepen of ben je bij plenaire bijeenkomsten. We hechten belang aan het leren door te doen en te ervaren. We oefenen daarom vaardigheden en geven je feedback. Bij Het Balkon werken we praktijkgestuurd. Situaties uit je praktijk zullen dus ook aan bod komen tijdens onze Voice Dialogue programma’s.

Voice Dialogue coaching bij Het Balkon

Wil je door middel van Voice Dialogue begeleid worden bij vragen uit je persoonlijke of professionele leven? Bij Het Balkon bieden we ook verschillende online workshops en live programma’s met individuele coaching aan. Samen bepalen we het doel van de coaching, zodat we richting kunnen geven aan het proces. Om jezelf beter te leren kennen werken we onder andere met de Voice Dialogue methode. Deze methode bevordert je inlevingsvermogen en zelfreflectie.

Onze ervaring met Voice Dialogue

Bij Het Balkon hebben we al meer dan twintig jaar ervaring met Voice Dialogue. In 1998 maakten we voor het eerst kennis met deze methode. Vanwege ons enthousiasme voor deze zorgvuldige, liefdevolle en diepgaande manier om meer kanten van jezelf te leren kennen, zijn we ons gaan verdiepen in Voice Dialogue. We volgden meerdere trainingen bij de grondleggers van Voice Dialogue (Hal en Sidra Stone). Inmiddels hebben we zelf ook meerdere boeken en publicaties over Voice Dialogue geschreven. Bij Het Balkon willen we de bekendheid van Voice Dialogue niet alleen uitbreiden, we willen ook een actieve bijdrage leveren aan het ontwikkelen van Voice Dialogue. We bieden daarom opleidingen, retraites, publicaties, lezingen, coaching en wetenschappelijk onderzoek aan op het gebied van Voice Dialogue.

voice dialogue opleiding coaching workshopBij Het Balkon werken we al meer dan twintig jaar met Voice Dialogue. We zijn gefascineerd door de kracht van deze methode. We merken dat cliënten ook vaak onder de indruk zijn door de waardevolle inzichten die ze opdoen: “Keer op keer zie ik dat mensen via Voice Dialogue op een veilige manier contact maken met gevoelens die ze normaliter niet zo makkelijk in zichzelf toelaten: verdriet, verlangens, angst. Dat toelaten leidt tot mildheid voor dat wat moeilijk is en ook tot ruimte voor ongebruikt potentieel. Vandaar dat we vanuit het Balkon nu al weer vele jaren mensen opleiden om met Voice Dialogue te werken en er zelf mensen mee begeleiden in onze coachings en retraites. Ik ben ontzettend blij dat we in de loop van de jaren aan zo’n sterk team facilitators hebben gebouwd om deze programma’s te geven. Karin Brugman is al meer dan 10 jaar als opleider verbonden aan al onze Voice Dialogue programma’s. René Meijer is er vrijwel altijd bij als we groepjes begeleiden bij het oefenen. En inmiddels is er ook een krachtige samenwerking ontstaan met Marijke Leys, die het Voice Dialogue Instituut in België leidt. Het vervult me met grote trots en dankbaarheid dat ik dit prachtige werk met zulke bevlogen vakmensen mag doen.” (uit de blog van Judith Budde) 

Meer over Voice Dialogue bij Het Balkon:Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en Teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over 'Lastige' lieden in coaching: Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde (laatste uitvoering!)

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach