Nieuws van het Balkon

Op deze pagina lees je het laatste nieuws van het Balkon. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan (helemaal onderaan deze pagina) aan voor onze nieuwsbrief.

3de Zomerfestival groot succes

3de Zomerfestival groot succes

Op 31 augustus en 1 september vond de derde editie van het Zomerfestival Beleef de Zandbak plaats in de Zwanenhof in Zenderen. Het festival begint bekend te worden en dat konden we goed merken aan het aantal bezoekers. Op donderdag waren we helemaal uitverkocht en ook op vrijdag werd het festival druk bezocht. Dit jaar hadden we een nieuwe opzet. Vroege vogels konden al vanaf 6.00 uur deelnemen aan activiteiten zoals yoga door Marjan Hulshof en Chi Running o.l.v. Ninke van der Kooij. En nachtbrakers konden tot laat terecht bij een workshop leiden en volgen d.m.v. tango door Hans en Frieda Boekel en meegenieten van de verwonderwereld vol verhalen van Mondo Leone en Remko Sietsma. In totaal waren er 65 workshops, lezingen en activiteiten over leren en ontwikkelen voor individu, team en organisatie. Onze eigen workshop 'Ontdek de Trump in jezelf' werd druk bezocht en in onze Tent der Moedigen kwamen tal van mensen een individuele Moedreis maken, o.l.v. Esther Glas en Judith Budde. 

We hadden de workshopleiders dit jaar extra uitgedaagd te experimenteren en daar werd volop gehoor aan gegeven. Zo was er een Camping Vrolijk ingericht waar je kon leren dingen met humor op te lossen, o.l.v. Ulberthe Wielinga, Huub Schulte Fischedick en Rieneke Metselaar. Zelf deden we mee aan een inspirerende workshop over Faalkunde door Remco van der Drift. Gonnie Kugel, Marieke de Boer en Karin Derksen boeiden met diepgaande kennis over teamontwikkeling. Bijzonder ook was de workshop van Bowine Wijffels, over hoe patronen in de natuur een bron van inspiratie kunnen zijn voor het oplossen van organisatievraagstukken. Ook Marten Bos was er, met een programma over diversiteit. Nieuw dit jaar was het onderdeel Collegetour, waarin Petra Noordhuis interviews hield met bijzondere sprekers over leiderschap en leren, zoals Judith Slot en Tom Zomer. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Kortom: een geslaagd event aan het begin van het nieuwe seizoen. Met dank aan de geweldige samenwerking met initiatiefnemers Sanny van Essen en Ghita Hulser en de overige partners Outing Holland, Marjan Engelen en de Zwanenhof. Wij vonden het wederom een feest om de Zandbak met zijn allen te organiseren.

Wil je meedoen aan de 4de editie, als deelnemer of workshopleider? Dat kan op 30 en 31 augustus 2018. www.beleefdezandbak.nl.

Foto's: Arjan Reef


Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

Het Balkon staat al jaren in mijn top 3! Het is een prachtige plek. Gastvrijheid is voor mij het sleutelwoord. Dat belichamen de Balkonmedewerkers bij alles wat ze doen. De sfeer van de plek is ongeëvenaard, een combinatie van soberheid en...

Over ons conferentiecentrum

Piet en Marry Weisfelt

Weisfelt en partners opleiders

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze bedrijfstrainingen

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach