Nieuws van het Balkon

Op deze pagina lees je het laatste nieuws van het Balkon. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan (helemaal onderaan deze pagina) aan voor onze nieuwsbrief.

Oprichting Voice Dialogue Academie

Oprichting Voice Dialogue Academie

Het is met veel plezier dat we je op de hoogte brengen van een nieuwe ontwikkeling in het Balkon: de oprichting van de Voice Dialogue Academie. Hierin bundelen we alle bestaande en komende activiteiten rondom Voice Dialogue. We hebben de ambitie nog veel meer mensen en werkvelden met dit gedachtegoed te bereiken.

Tijd voor een nieuwe stap

Sinds we in 2003 voor de allereerste keer een Voice Dialogue-programma gaven in het Balkon, zijn we alleen maar enthousiaster geworden over deze prachtige methode. We ontwikkelden een basistraining, een vervolgopleiding en masterclasses.
Ondertussen reisden Judith Budde en Karin Brugman geregeld naar de grondleggers Sidra en Hal Stone in Californië, voor bijscholing.
We schreven boeken en artikelen, maakten filmpjes en gaven workshops door het hele land. 
Ons boek Ik (k)en mijn Ikken werd een bestseller. We zijn blij dat al meer dan 40.000 exemplaren hun weg vonden naar al die huis-en coachkamers. Van ons handboek Coachen met Voice Dialogue is inmiddels de derde druk verschenen.
Ruim 850 professionals deden sindsdien mee aan het Voice Dialogue opleidingsprogramma van het Balkon. 
Het doet goed om te zien dat Voice Dialogue onder coaches en trainers een veel gebruikte methode is geworden. Er worden zoveel mooie resultaten mee behaald.

En... er is nog zoveel meer mee te doen. Voice Dialogue is bruikbaar in het onderwijs, bij leidinggeven, in teams, bij het leren van je relatie.
Dat kan met live programma’s en ook online. We hebben de ambitie om nog veel meer mensen met dit gedachtegoed te bereiken. Daarom bouwen we ons programma-aanbod de komende jaren verder uit. Er is een Masteropleiding in de maak. 

Met die toekomst voor ogen vinden we dat het tijd is om onze Voice Dialogue activiteiten te bundelen in een apart label met een eigen gezicht: de Voice Dialogue Academie. Een naam die precies zegt waarvoor je er terecht kunt. We hopen dat mensen met interesse in Voice Dialogue ons nog beter zullen kunnen vinden. Je kunt de pagina van de Voice Dialogue Academie vinden via www.voicedialogue-academie.nl en ook op de homepage van het Balkon staat de Academie genoemd. Je ziet er in één oogopslag een overzicht van alle scholingsmogelijkheden die we aanbieden. Een aparte website is in de maak. Ondertussen bouwen we gestaag aan de uitbreiding van ons aanbod.

Voice Dialogue Academie: onderdeel van het Balkon

De Voice Dialogue Academie blijft onderdeel van het Balkon, maar onder een eigen label. 
Bij het Balkon kun je als vanouds terecht voor individuele coaching, teamcoaching, organisatie-begeleiding, supervisie en opleidingen. 

Heb je vragen of reacties? We horen ze graag!
Namens het Balkon-team,

Judith Budde en René Meijer

De houten bus op de afbeelding is gemaakt door Otto Koedijk, houtdraaier in Brummen. 


Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en Teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over 'Lastige' lieden in coaching: Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde (laatste uitvoering!)

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach