Nieuws van het Balkon

Op deze pagina lees je het laatste nieuws van het Balkon. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan (helemaal onderaan deze pagina) aan voor onze nieuwsbrief.

In gesprek met het Kaasmonster!

In gesprek met het Kaasmonster!

De titel doet het niet vermoeden, maar dit boek gaat over Voice Dialogue in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Robert Stamboliev, die als één van de eersten Voice Dialogue in Nederland introduceerde, heeft met drie andere psychologen (Anita Roelands, Gert Haringsma en Henriëtte Deckers)een belangrijk boek geschreven. Want ondanks de kracht van deze begeleidingsmethode, is Voice Dialogue geen erkende ‘evidence based’ behandelmethode en o.a. daarom niet erkend in de GGZ.  Ten onrechte! Want zoals Sidra Stone (samen met haar man Hal Stone de grondlegger van Voice Dialogue) schrijft in haar voorwoord: “Laten we niet zoeken naar wat er mis is met ons, maar de verscheidenheid, rijkdom en complexiteit verkennen van de energieën waarover we beschikken, laten we het wonder ontdekken van wie we zijn …” Een krachtige en positieve benadering van ons menszijn, ook van ons geestelijk lijden. Na een introductie in de methode beschrijven Stamboliev c.s. in 12 hoofdstukken wat Voice Dialogue kan betekenen  bij o.a.  verslaving, burn-out, rouw en verlies, angsten, somberheid en depressie, slaapproblemen, trauma, relaties e.d. Ook de relatie met andere benaderingen als TA, Schematherapie, ACT e.d. komt aan bod.  Een belangwekkend boek voor psychologen, psychiaters, therapeuten en coaches! Een must have voor elke Voice Dialogue facilitator en voor wie interesse heeft om ermee kennis te maken.


Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en Teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over 'Lastige' lieden in coaching: Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde (laatste uitvoering!)

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach