Ons team

Welkom in het Balkon: een comfortabele en ongedwongen plek waar leren en ontmoeten hand in hand gaan. Dit is wie we zijn.  

drs. Marleen Vangrinsven

Marleen Vangrinsven (1953, andragoloog) is seniortrainer, -coach en begeleider van leer-en veranderingsprocessen bij individuen, teams en organisaties. Zij heeft 20 jaar ervaring in het hoger beroepsonderwijs voor verpleegkundigen en dramadocenten en personeelsfunctionarissen. Marleen is gegradueerd opleider in de themagecentreerde interactie (TGI) aan het Ruth Cohninstituut, Basel. Daarnaast is zij opgeleid in psychodrama, voice dialogue en psychoanalyse. Zij is mede-directeur van 4D Organisatieontwikkeling & Opleiding, een opleidingsinstituut in themagecentreerde interactie.
Marleen is opleider in onze Opleiding Meesterlijk Interveniëren.

Artikelen van haar hand:

  • 2000  Vangrinsven, M., Agressie… van vitaal belang! In: tijdschrift voor themagecentreerde interactie. WILL Lage Landen nummer 4 nov. 2000.
  • 2004  Vangrinsven, M., Flow, schepping en ontdekking: creatieve werkvormen in TGI-programma’s. In:Het thema centraal. Theorie en praktijk van de themagecentreerde interactie. Onder redactie van Jeroen Hendriksen en Arjan de Wit. Nelissen, Soest, ISBN 90 244 1668..
  • 2005  Vangrinsven, M., Het thema als co-leider. In: Leren in ontwikkeling. NVO2 Jaargang 5, januari 2005.

Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

Het Balkon staat al jaren in mijn top 3! Het is een prachtige plek. Gastvrijheid is voor mij het sleutelwoord. Dat belichamen de Balkonmedewerkers bij alles wat ze doen. De sfeer van de plek is ongeëvenaard, een combinatie van soberheid en...

Over ons conferentiecentrum

Piet en Marry Weisfelt

Weisfelt en partners opleiders

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze bedrijfstrainingen

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach