In gesprek met de innerlijke stemmen van mensen!

Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Kern van de training

In deze training leer je professioneel werken met de Psychologie van de Ikken en maak je je de Voice Dialogue-methode eigen. Als begeleider ga je letterlijk in gesprek met subpersonen van de cliënt. De Psychologie van de Ikken beschrijft hoe mensen gestuurd worden door verschillende en vaak tegenstrijdige interne kanten. Zo hebben veel mensen bijvoorbeeld een stevige perfectionist of een drammer in zichzelf ontwikkeld. Voice Dialogue is een niet-oordelende methode om respectvol met die kanten te werken. Je stelt je cliënt in staat zijn innerlijke krachtenveld goed te leren kennen en zichzelf beter aan te sturen. Dit leidt vaak tot diepgaande inzichten en blijvende resultaten.  


Voor wie?

Je bent een ervaren begeleider (coach, loopbaanbegeleider, supervisor, therapeut, trainer, POH-GGZ enz.) en je wilt je de Voice Dialogue methode eigen maken. Je hebt misschien al eens kennisgemaakt met Voice Dialogue in een coachopleiding; wellicht werk je er al mee in jouw praktijk en/of heb je Voice Dialogue sessies gevolgd. Nu wil je er echt bedreven in worden. 

* Wil je eerst kennismaken? Doe dan mee aan onze Online avondworkshop Kennismaken met Voice Dialogue.
* Voice Dialogue is een complexe en gelaagde methode. In de deze training leggen we het fundament voor het werken met Voice Dialogue. Daarna kun je doorstromen naar level 2, onze Vervolgopleiding Voice Dialogue, en daarna naar level 3, onze Masteropleiding. Daarnaast kun je na deze training deelnemen aan diverse specials.

Kenmerkend voor deze training

* Start met een individueel intakegesprek waarin we je leerwensen verkennen.
* Ter voorbereiding bekijk je een uitgebreide demonstratiefilm. 
* Drie dagen opleiding door Judith Budde en Karin Brugman; auteurs van 'Coachen met Voice Dialogue. Handboek voor begeleiders' en de bestseller 'Ik (k)en mijn Ikken, Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue'.
* Bij oefensessies is ook René Meijer als derde opleider aanwezig.
* Gedegen en speelse didactische aanpak in een open en veilige oefensfeer.
* Individuele supervisie na afloop.
* PE-accreditatiepunten voor leden van NOBCO, NOLOC, NIP, OOA en MfN.
* Na de training heb je toegang tot onze groepssupervisie en onze Voice Dialogue LinkedIngroep. Via onze Voice Dialogue Nieuwsbrief ontvang je (als je dat wilt) regelmatig tips, artikelen en demo-sessies. 
* Het certificaat van deelname van dit programma geeft toegang tot level 2, onze Voice Dialogue Vervolgopleiding.

Resultaat

*  Je hebt inzicht in de Psychologie van de Ikken en het bewuste Ego Proces.
* Je bent in staat een gefundeerde keuze te maken met welke subpersonen in een sessie aan het werk te gaan.
* Je kunt resoneren en induceren, zodat een subpersoon daadwerkelijk tot leven komt.
* Je kunt in een sessie werken op de verschillende 3 niveaus waarop transformatie plaatsvindt.
* Je kent de randvoorwaarden voor het werken met Voice Dialogue.
* Je kunt Voice Dialogue toepassen in jouw eigen werksituatie.
* Je vergroot je waarde voor je cliënten door hen te begeleiden met dit krachtige instrument. Je faciliteert hen in het ontdekken van hun binnenwereld en het ontwikkelen van meer zelfinzicht, keuzevrijheid en evenwicht. 

Programma

Klik hier voor de inhoud en opzet de training. 

Begeleiding

De training wordt gegeven door Judith Budde en Karin Brugman. René Meijer is een aantal dagdelen als extra opleider aanwezig. Er zijn dus een groot deel van het programma drie opleiders aanwezig, zodat iedereen onder intensieve begeleiding kan oefenen in kleine groepen. Klik hier voor informatie over hun achtergrond. We zijn aangesloten bij de International Voice Dialogue Agreement (www.ivda.info) en volgden jarenlang trainingen bij Hal en Sidra Stone, de grondleggers van Voice Dialogue. 

Praktische informatie

Aantal dagdelen 6 dagdelen
Duur Telefonische intake + voorbereidingsopdracht + 3 aaneengesloten dagen + individuele supervisie

Studiebelasting

Ca. 12 uur literatuurstudie.
Aantal deelnemers Maximaal 15 
Locatie De training vindt plaats in het Genietcafé in de historische binnenstad van Zutphen, op 8 minuten lopen vanaf het station. 
Meer informatie
Bij Sandra Stroot, tel. 0575-743709 of  stuur een email naar info@hetbalkon.nl. Klik bovenaan deze pagina links voor een uitgebreide beschrijving van het programma, data, PE-punten en kosten.
Corona-maatregelen Lees hier meer over de coronamaatregelen die wij en de trainingslocatie nemen om er voor te zorgen dat je veilig kunt deelnemen aan onze trainingen. 
   

 

Het programma

Wat is Voice Dialogue?

Voice Dialogue is begin jaren ’70 ontwikkeld door het Californische psychologenechtpaar Hal en Sidra Stone. Het is een krachtige methode om mensen te begeleiden bij het beter leren kennen van hun innerlijke drijfveren en motieven. Het uiteindelijke doel is dat mensen effectiever en bewuster sturing geven aan hun eigen handelen. Zie ook ons boek 'Ik ken mijn ikken. Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue'.

Het psychologische model

Voice Dialogue bestaat om te beginnen uit een uitgebreide en heldere psychologische theorie, de Psychology of Selves, ofwel de psychologie van de ikken. Deze theorie beschrijft hoe mensen gestuurd worden door verschillende en vaak tegenstrijdige interne kanten, ook wel subpersonen genoemd. Sommige van die kanten zijn dagelijks in ons aan het woord en hebben veel invloed op hoe we ons gedragen. Zo hebben veel mensen bijvoorbeeld een stevige perfectionist of een drammer in zichzelf ontwikkeld. Andere kanten zijn in de loop van onze ontwikkeling op de achtergrond en zelfs verstoten geraakt. Elke subpersoon heeft een eigen stem, eigen verlangens of angsten. En elke subpersoon heeft een belangrijke en vaak beschermende functie in ons leven. De theorie beschrijft hoe deze verschillende kanten tot ontwikkeling zijn gekomen en wat hun functie en betekenis is.

De methode

Naast het psychologische model kent Voice Dialogue ook een methode om met die kanten te werken. De Voice Dialogue begeleider gaat als het ware letterlijk in gesprek met de verschillende kanten of stemmen van de cliënt. Dat stelt de cliënt in staat zijn innerlijke krachtenveld goed te leren kennen en zichzelf, inclusief al die kanten, beter aan te sturen. Zo kan een manager die op het werk steeds dichtklapt wanneer hij een presentatie moet houden, ontdekken met welke kant in hemzelf die reactie te maken heeft. En hij kan ontdekken welke andere delen hij in zichzelf kan aanspreken of ontwikkelen om beter met de situatie met te gaan. Voice Dialogue is een avontuurlijke en niet-oordelende methode die leidt tot diepgaande inzichten en blijvende resultaten.

Opzet en werkwijze

Telefonische intake

Voor aanvang van de training vul je een intakeformulier in. Dat formulier is de basis voor een telefonische gesprek met Judith Budde. In dat gesprek bespreken we je ervaring als coach, je motivatie voor deelname en je leerdoelen.

Voorbereiding

* Voorafgaande aan de training lees je het boek Ik (k)en mijn ikken. Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue van Karin Brugman, Judith Budde en Berry Collewijn.

* Je ontvangt van ons een link naar demonstratiefilm met een uitgebreide Voice Dialogue-sessie en toelichting. Je bekijkt deze demonstratie voorafgaande aan de training.

* Tijdens de training maken we gebruik van het boek Coachen met Voice Dialogue. Handboek voor begeleiders van Judith Budde en Karin Brugman. Dit kun je bestellen bij bol.com of Uitgeverij Thema of aanschaffen tijdens de training bij ons in het Balkon. De boeken en CD’s van Hal en Sidra Stone zijn ook tijdens de training bij ons te verkrijgen.

Driedaagse training

Korte theoretische inleidingen
Tijdens de training krijgt je de Psychologie van de Ikken op een levendige manier aangereikt. Aan de orde komen het bewustzijnsmodel met o.a. de primaire en verstoten kanten en kwetsbaarheid. Ook krijg je een helder kader voor de stappen die je in een sessie kunt zetten.

Oefenen als facilitator
Je oefent met het faciliteren van andere deelnemers als cliënt. Daarbij is veel aandacht voor het werken met de energetische principes en met polariteiten.Je leert keuzes te maken als begeleider en krijgt feedback op je aanpak. Je oefent in het faciliteren van verschillende subpersonen, op zo'n manier dat zij daadwerkelijk tot leven komen. Je leert hoe subpersonen uit te nodigen en hun betekenis te honoreren. Je wordt hierbij intensief begeleid door de opleiders. Tijdens het oefenen zijn er 3 opleiders aanwezig.

Als cliënt ervaren
Je ervaart zelf als cliënt hoe het is om met deze methode begeleid te worden, aan de hand van eigen vragen of dilemma’s. Je leert op die manier ook je eigen interne krachtenveld beter kennen en ervaart de kracht en de impact van de methode.

Observeren
Je ziet de opleiders aan het werk in demonstratiesessies. Ook observeer je tijdens sessies van andere deelnemers. Na iedere sessie vindt een technisch-theoretische nabespreking plaats. 

Toepassen in je eigen praktijk

We besteden aandacht aan de toepasbaarheid van Voice Dialogue in individuele coaching en aan de toepasbaarheid in je eigen praktijk. Ook indicaties, contra-indicaties en de randvoorwaarden om er verantwoord mee te werken komen aan bod.

Individuele supervisie na afloop

Na afloop van de training krijgt iedere deelnemer een half uur individuele supervisie met Judith Budde (telefonisch of Zoom) over de ervaring in de eigen praktijk.

Deelname aan onze besloten Voice Dialogue groep op LinkedIn

Na afloop van de training kun je deelnemen aan onze besloten Voice Dialogue groep op LinkedIn. Deze groep wordt gefaciliteerd door Judith Budde. Je kunt er vragen stellen, cases inbrengen, ervaringen delen en over de nieuwste ontwikkelingen lezen.

Level 2 en level 3

Na deze Basistraining kun je doorstromen naar de programma's van level 2: waaronder de Vervolgopleiding Voice Dialogue, online groepssupervisie en onze specials. Na level 2 kun je nog verder naar level 3, onze Masteropleiding Voice Dialogue. 

Data en kosten

Data

Groep 41
woensdag 13 t/m vrijdag 15 oktober 2021 (vol, we werken met een wachtlijst)

Groep 42
woensdag 9 t/m vrijdag 11 februari 2022 (vol, we werken met een wachtlijst)

Groep 43
woensdag 16 t/m vrijdag 18 maart 2022

Groep 44 
woensdag 11 t/m vrijdag 13 mei 2022

Groep 45
woensdag 5 t/m vrijdag 7 oktober 2022

Groep 46 
woensdag 7 t/m 9 december 2022

De training omvat 3 aaneengesloten dagen. Het programma start elke dag 09.30 uur (er is koffie en thee vanaf 09.00 uur). Op dag 1 en 2 werken we tot 17.30 uur. Op dag 3 eindigen we om 17.00 uur.

Kosten

Training: € 1050,- (btw-vrij).

Verblijf: € 180,- (btw-vrij) voor gebruik van alle werkruimtes, koffie/thee en 3x een uitgebreide lunch. 

Literatuur: € 28,95 voor het boek Coachen met Voice Dialogue. Handboek voor begeleiders (zelf aan te schaffen bij bol.com of Uitgeverij Thema of tijdens de training verkrijgbaar.)

Bovengenoemde kosten zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen.

PE-punten

NOLOC 32 PE-punten 
NOBCO 18 PE-uren
NIP 20 PE-punten verdeeld over de categorieën A&G-klinische kennis (2) en A&G klinische vaardigheden (18).

 

Verblijf

Verblijf 

De training vindt plaats in het sfeervolle GenietCafé, gelegen in een bijzonder hofje in de middeleeuwse binnenstad van Zutphen, op 8 à 10 minuten lopen van het station. In de kosten van het verblijf zijn opgenomen: alle koffie/thee, 3x een uitgebreide lunch en het gebruik van de zalen.

Overnachten in Zutphen

Wil je in Zutphen overnachten? Dit zijn enkele mogelijkheden.

In het stadscentrum, op loopafstand van het station en de locatie van de opleiding:

Hampshire Hotel - 's Gravenhof Zutphen 
's Gravenhof 6
7201 DN Zutphen
www.hotelsgravenhorst.nl

Broederenklooster
Rozengracht 3
7201 JL Zutphen
www.broederenklooster.nl

B&B Die Schuyt
's Gravenhof 20
7201 DN Zutphen
www.overnachtenzutphen.nl

B&B Dat Bolwerck
Zaadmarkt 112
7201 DE Zutphen
www.datbolwerck.nl/bed-and-breakfast

B&B119
Laarstraat 119
7201 CD Zutphen
www.bnb-119.nl

B&B Bed & Sauna
Deventerweg 115 (10 minuten lopen vanaf station Zutphen)
7203 AE Zutphen
www.bedensauna.nl

Logement Het Achterhuis
Halterstraat 9
7201 MV Zutphen
http://www.hetachterhuis.com/

B&B Aan de Berkel
Berkelsingel 9
7201 BK Zutphen
www.bnb-aandeberkel.nl

Stadshotel Proeflokaal 't Oer
Marspoortstraat 19
7201 JA Zutphen
www.proeflokaaltoer.nl/proeflokaal-zutphen

Airbnb Charmant rijksmonument in het centrum van Zutphen
Broederenkerkhof 19
7201 JR Zutphen
T. 06-23915504
Zie www.airbnb.nl 

De VVV van Zutphen heeft een website waar ook veel logeeradressen opstaan: www.inzutphen.nl

Buiten het centrum en in de nabije omgeving

Op de website https://www.bedandbreakfast.nl zijn diverse B&B’s in de nabije omgeving van Zutphen te vinden. Daar staan veel leuke adressen bij. Hieronder nog een paar suggesties voor B&B's en hotels buiten het centrum en in de omgeving van Zutphen:

Tiny House Stilleven
Barchem (bij Lochem)

Fletcher Resort-Hotel Zutphen
De Stoven 37
7206 AZ  Zutphen
www.hotelzutphen.nl

Hotel Loetje
Hoofdstraat 26
7213 CW Gorssel
(een uitstekende busverbinding brengt je in 10 minuten van Gorssel naar Zutphen en dan is het nog een paar minuten lopen).
www.gorssel.loetje.nl

Landhotel de Hoofdige Boer
Dorpsstraat 38
7218 AH Almen
(Met een heerlijke tuin en een uitstekende keuken)
www.dehoofdigeboer.nl
 

Reacties klanten

 1. Enorm goede training. Mooie nieuwe methode, vernieuwend, verbredend. De prijs is prima: heerlijke plek, prima slaapkamer, heerlijk eten, training met af en toe 3 opleiders, top! Veel dank! 

  Anoniem - - zelfstandig trainer/coach
 2. Zeer goed, veel gezien, veel gedaan, lovend. Deze training smaakt naar veel meer! Integere begeleiding, positief, met veel kennis en ervaring en feedback waar ik veel aan had. In een heerlijk verzorgde en prachtige accommodatie, liefdevol in personeel en catering. Mooie tuin. 

  Anoniem - Onderwijsinstelling - trainer
 3. 9 - een vette negen! Plezierige, kundige begeleiders om Voice Dialogue van te leren en bovenal fijne mensen. Fijne omgeving, uitstekend eten, prettige kamer en cursusruimtes, gastvrije medewerkers.

  Arthur Alferink - 4Coach - zelfstandig coach/counselor
 4. Een mooi energiek en afwisselend programma, zeer ontspannen ondanks de aangepaste rijchtlijnen door Corona. Kundige opleiders, gedreven en met humor. Het was top. Hier ga ik zeker mee verder. Een super mooie zowel luchtige als overweldigende manier van werken met de delen in ons. Veel dank.

  Barbara Martinus - Quali-Tijd Life & Career Coaching - Loopbaan- en leiderschapscoach
 5. Heel goed, 8. Gevarieerd, goed gedoseerd programma in prettig tempo met leuke verrassende oefeningen. 

  Britt Malcontent - KPN - talent development manager
 6. Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

  Carolijn ter Veer-Vinke - Orga - coach/managing consultant
 7. Alles zit heel goed in elkaar. Goede afwisseling theorie & oefenen & goed om boek vooraf te moeten lezen. Heel goed toepasbaar in mijn praktijk. Begeleiding Judith: fijn, professioneel, zeer kundig en warm. Karin: haar luchtigheid is prettig en ook de openheid in zien wat er gebeurt, kundig, gedreven. René: professioneel, gestructureerd, prettige behulpzame interventies. Super accommodatie.

  Caroline Buis - Noordwest Ziekenhuisgroep - psycholoog onderwijs en opleiden
 8. Een heerlijke leerzame training met respectvolle trainers in een fantastische locatie. Ik voelde me thuis.

  Cees van Schaik - - zelfstandig coach
 9. Zeer goed! Ik heb heel veel geleerd, fijne facilitators die makkelijk kennis en ervaring delen. Prima sfeer, omgeving goed, eten goed, alles goed! Prima prijs-kwaliteit verhouding.

  Charlotte Keijzer - Charlotte Keijzer - coach/facilitator
 10. Geweldige training! Heeft me als coach heel veel opgeleverd. Perfecte afwisseling theorie - praktijk - oefenvormen en feedback. De accommodatie is perfect qua sfeer, indeling. Ligging, aanbod, heb me erg welkom gevoeld.

  Daniëlle Boevink - La Vita Training en Coaching - trainer/coach
 11. Niets is zo plezierig als getraind worden in de Voice Dialogue methode door het Balkon. De expertise en bezieling waarmee het principe wordt overgebracht maakt  je direct betrokken en fan! Voice Dialogue os gebaseerd op respect voor wat er is en niet voor wat er zou moeten zijn. 

  Deanne Candel - Candel HR - HR adviseur
 12. 10! Grote toepasbaarheid.

  Erna van Lingen - VisiePoint - socioloog, procesbegeleider/trainer/coach
 13. Zelden zo'n supertraining meegemaakt! Slimme en soepele begeleiders die inhoudelijk sterk zijn, goed begeleiden bij het onder de knie krijgen van een effectieve methode, en ook een zeer belangrijke bijdrage leveren aan een goede sfeer om te leren en te ontspannen. Niveau sluit goed aan bij een ervaren coach! En daarnaast was ik er even helemaal lekker uit: wat een ambiance, wat een rust! Hartelijk dank,

  Hennie Visscher - Egomotion Coaching - coach
 14. Zeer goed. Echt een totaalplaatje, met goede indeling, energizers etc. voor een goede balans. En goed verzorgd alles er omheen, wat fijn is als je zo intensief aan het werk bent. 

  Hester Fossen - DBC Revalidatie BV - psycholoog
 15. WAARDEVOL! Glashelder, de ervaring spat eraf, tempowisseling goed. 
  Ik ben er in de weken na de training meteen mee aan de slag gegaan met fraai resultaat. Over de begeleiding: Judith Budde: spannend; daagt uit, legt lat, humor, volle aandacht: een topwijf. Karin Brugman: Raak! Warm, super creatief, open, hartverwarmend: een lefgozer! René Meijer: aansluiten, laat al wat mooi is- en er al is - groeien, wijs en helder, begrenzen: een leerversneller pur sang. 

  Ineke Beekers - Beekers & Coachen - coach & trainer
 16. Zeer plezierig. Veel geld voor mij als startende counselor, maar ik vond het 'waar voor het geld'. Veel kunnen oefenen, uitstekende begeleiding. Uitstekende locatie. Er is overal zorg aan besteed. Het eten was fantastisch. 

  Irene van Vemden - Irene van Vemden Counselling - stresscounselor
 17. Meer, veel meer mensen deze rijkdom doen toekomen! Kwaliteit van onschatbare waarde.

  Jac König - FrieslandCampina - manager mobiliteitscentrum NL
 18. Top! Voice Dialogue was niet nieuw voor mij. Ik heb gekregen wat ik wilde. Voel mij nu in staat en vertrouwd Voice Dialogue toe te passen. Het programma is een plezierige afwisseling van theorie en oefenen, ook in de verhouding in tijd. Uitnodigende, stimulerende coachende houding van de opleiders. 

  Jan 't Hooft - UWV - teamleider/luisterend oor
 19. Uitstekend, prachtig coachingsmodel, veel persoonlijke aandacht. Ik kan er meteen mee aan de slag bij een aantal cliënten.

  Jan Stoffersma - NextReality - trainer/coach/consultant
 20. Ode aan de aandacht die aan de verschillende programmaonderdelen gegeven is zoals: resoneren, induceren, energie voelen, oefenmogelijkheden. Goede prijs-kwaliteit verhouding. Hele prettige begeleiding. Veiligheid en uitnodigend zijn kernbegrippen van Judith, evenals deskundigheid. Boven alles is zij mensen onder de mensen, wat ik als prettig ervaar. Karin even prettig. Humor en relativerend, grensverleggend. René: zorgvuldig, deskundig, schept een prettige veilige sfeer. De accommodatie is top! De rust, de tuin, het eten, de gastvrijheid en de goede vibes.

  Karin Roijers - Stroom Talentontwikkeling - burnoutspecialist/ trainer/coach
 21. Geeft heel veel inzicht & enorme beleving. Absoluut toepasbaar. Super betrokken, warme begeleiding, humorvol en met fantastische tips. Prachtig gebouw, geweldige catering.

  Kim Horsnell - Check-In Coaching - zelfstandig coach
 22. Waardevol en verrijkend, op mens- en kennisniveau.

  Lies van Lingen - Ministerie van Financiën - employability adviseur
 23. Ik ben erg blij met deze training. Veel geleerd over de methodiek Voice Dialogue, en ook over mijzelf. Positieve sfeer, waarin ik goed kon leren. Veel ruimte om te oefenen en inspirerende werkwijzen. Er zijn veel begeleiders op de groep, daardoor veel waar voor ons geld. Goede prijs-kwaliteit-verhouding. Karin, Judith en René zijn betrokken professionals, laagdrempelig, open en gericht op kwaliteit. De locatie is plezierig, met zorg. Ook heerlijk gegeten.

  Margreet Hagelstein - Mandersloot training en begeleiding - zelfstandig trainer/coach
 24. Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt veel voor weinig. Supergoed dat we al op dag 1 meteen aan het oefenen zijn geslagen. Ik ga nu met zelfvertrouwen met Voice Dialogue aan de slag. Mooi teamwork van de opleiders Karin Brugman en Judith Budde. Fantastische locatie, oog voor detail, welkom, fantastisch diner. Passend bij de stijl van Voice Dialogue en het Balkon. Er is plek voor ieders behoeftes.                                         

  Martje Kemperman - Kemperman en co - zelfstandig communicatie- en change manager/trainer/coach
 25. Zeer waardevol, leerzaam, interessant en verrijkend. Wat een mooie methode en wat een fijne dagen op een zalige plek. Vakkundige en zorgvuldige begeleiding met een heldere visie.

  Mireille Stuart - Leeuwendaal - trainer/adviseur
 26. Dankbaar en voldaan ga ik weg na deze 3-daagse.
  Ik ga dit direct toepassen in coachgesprekken.

  Mirjam Visser - Gemeente Rotterdam en Mirjam Visser Coaching -
 27. Top! Met een veilige 'bedding' vanaf het eerste moment. Maakte dat ik en mijn ikken zich konden laten zien. De ontspannen sfeer en de aanmoediging om nieuwsgierig te zijn hielpen mij redelijk onbevangen de sessies in te gaan en 'fouten' te mogen maken. Het valt me mee hoe makkelijk deze manier van werken is ín te weven'in een sessie waarin ik ook andere methodieken gebruik. Cliënten gaan gemakkelijk mee in het concept. Sinds de training is het onmogelijk om geen ikken te horen:). Warme respectvolle begeleiding op tip top geregelde accommodatie met gevarieerde en gezonde lunch. 

  Paula - -
 28. Heeft aan al mijn verwachtingen voldaan en meer. Ik had niet durven hopen dat ik zoveel handvatten mee zou krijgen. Het is een feest om bij het Balkon te mogen leren en verblijven. De trainers zijn een voorbeeld hoe je op een respectvolle manier iemand kan coachen en helpen bij zijn/haar ontwikkeling. De locatie is een warm bad, heerlijk rustig en verwelkomend. Een kado voor jezelf.

  Sigrid Rutter-Giesbers - ProRail - leerbegeleider
 29. Heel goed! Een aanrader en het smaakt naar meer. De begeleiding is professioneel én persoonlijk. De locatie is fantastisch: heerlijke sfeer en lekker rustig. 

  Sonja Uitterdijk - Uitterdijk mens en organisatieontwikkeling - coach/eigenaar
 30. Zeer waardevol, zowel voor professie als ook persoonlijk. De programma-opbouw is goed en in een fijn tempo. Deskundige, zorgzame en humoristische begeleiding. 

  Tjerk Jan Haga - Trajectum - vaktherapeut drama
 31. Van A tot Z heerlijk. Ik houd van doen en experiental learning en dat zag ik terug. In de stof plonzen en dan wat theorie bieden. Fijne balans, ook de ruimte voor pauze en rust. De prijs-kwaliteitverhouding is top.

  Vincent Deinum - U Turn - zelfstandig coach/trainer
 32. In één woord: GEWELDIG. een 9. Zo zorgvuldig en heel goed toepasbaar in mijn praktijk. Hele fijne begeleiding, zowel in de centrale groep als in de subgroepen. Wat een kennis, kwaliteiten en werken met aandacht vanuit zoveel zorgvuldigheid de ander de kans geven om te leren en te ontwikkelen. Twee begeleiders die zo goed op elkaar zijn ingespeeld, prachtig om te zien. Alles top geregeld van komst tot vertrek. Ik heb mij heel welkom gevoeld. 

  Yolanda Schutte - Alrijne Zorggroep - Praktijkbegeleider, praktijkopleider, opleidingsadviseur

Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en Teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over 'Lastige' lieden in coaching: Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde (laatste uitvoering!)

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach