Onze werkwijze

Zo werken wij in onze trainingen en opleidingen!

Intake

We houden altijd een schriftelijke intake of een persoonlijk intakegesprek, waarin we vragen naar je achtergrond en leerwensen. Jouw leerdoelen zijn mede uitgangspunt voor de feedback die je van ons krijgt.

Afwisselende werkvormen

Didactische afwisseling helpt het leren. Je werkt aan individuele opdrachten, oefeningen in subgroepen en plenaire bijeenkomsten. Wij werken graag met spel- en dramatechnieken, wat een levendige manier van leren tot gevolg heeft.

Zelf oefenen

We hechten belang aan leren door te doen en ervaren. Daarom zitten in elk programma veel opdrachten  om de kennis tot leven te brengen en om vaardigheden te oefenen. Met feedback en supervisie van de opleiders.

Eigen praktijk

Wij werken praktijkgestuurd, wat betekent dat jouw praktijksituaties altijd aan bod komen in een programma.

Inspirerende inleidingen

Wij houden inleidingen gebaseerd op onze kennis van het vakgebied en onze eigen praktijkervaringen. Wij illustreren de theorie met eigen casuïstiek en geven demonstraties van coachings-, trainings- en interventiemethoden.


...Naar overzicht

 


 


Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach