Dit is wat onze klanten over ons zeggen

Hieronder lees je wat onze deelnemers en gasten vinden van onze programma's. Wil je ons zelf een ervaring laten weten? Vul dan het formulier in. 

 

 


 

Over onze open opleidingen 

Opleiding Meesterlijk Interveniëren

Ruime opleiding met vele interessante onderwerpen en een enorme diversiteit aan professionals en interventiekundigen. 
Sandor Penninga, trainer/coach, van Harte & Lingsma
Meer reacties

Trainen van teams: training Groepsdynamica

Prima, compleet programma, enorme verrijking voor trainers. Ik vind het een must! 
Tica Peeman, directeur Vistrainingen.
Meer reacties

Training Mentaliserend coachen

Goed, lekker veel, goed tempo en veel ruimte voor inbreng, vragen. Veel nieuwe stof met bestaande stof als onderlegger.
Peter Stenvers, teamleider Stichting de Kij.
Meer reacties

Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.
Carolijn ter Veer-Vinke - Orga - coach/ managing consultant
Meer reacties

Vervolgopleiding Voice Dialogue

Zéér positief. Ik heb veel geleerd, zowel als facilitator als persoonlijk. Prettige afwisseling theorie/praktijk. Oefenen zeer waardevol. Je gaat gelijk aan de slag met het geleerde. Dat maakt het voor mij levendig. 
Annemieke Bergsma, mobiliteitsadviseur, Ministerie van SZW
Meer reacties

 

Over onze begeleiding van teams

 • Peter Loonen - OAB Dekkers

  directeur

  Vanuit Onderwijsadviesbureau Dekkers b.v. hebben wij bij René Meijer, Lex Mulder en Judith Budde twee maal een driedaagse training groepsdynamica gevolgd. Met ons team van 13 adviseurs/ trainers begeleiden wij mbo en hbo instellingen in het verbeteren van hun onderwijs. Binnen onze dienstverlening werken wij vaak met teams die moeizaam functioneren, niet tot resultaten komen of zelfs conflicten hebben. In de trainingen van het Balkon staat een stevige theoretische basis("een goede analyse is de beste interventie") centraal. Vanuit de theoretische basis werken zij praktisch aan de hand van casuistiek en dramatechnieken om de kennis toe te passen in het eigen werk. En dit alles bovendien in een veilige en prettige leeromgeving. Binnen onze kritische groep van collega trainers (mijn medewerkers) zijn de reacties zeer positief. Een aantal reacties is: "veel geleerd, super om te oefenen met nieuwe vaardigheden, zij vertalen theorie echt naar de praktijk en wat een fijne mensen om mee te werken". Vanuit OAB Dekkers hebben wij al met veel bureaus gewerkt aan onze professionele ontwikkeling maar de samenwerking met Het Balkon is voor ons de meest positieve in de afgelopen 11 jaar.

 • Eric Broers - Waterschap Hollandse Delta, Ridderkerk

  Teamleider Taktische Plannen

  Met mijn team twee maal twee dagen op de hei onder begeleiding van het Balkon. Het programma volledig ingericht op maat voor het team. Niet te veel niet te weinig; niet te oppervlakkig niet te diep. Gewoon goed. Het team kijkt dan ook terug op 4 leerzame en prettige dagen. • Ywe de Jong - Achmea Beleggingsfondsen Beheer B.V.

  directeur

  Op speelse wijze werd de vinger op de zere plekken van onze samenwerking gelegd en praktische middelen aangereikt om daaraan wat te doen, dag in, dag uit.

 • Ellie Verschoor - Regio Twente afdeling P&O

  loopbaanadviseur

  De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid. • Hans Groot - Gemeente Amsterdam

  hoofd Bureau Integriteit

  Bij het Balkon wordt een verzoek om een beklijvende oplossing ook echt waargemaakt. Een team gaat weg met praktische handvatten in plaats van ongeborgde goede voornemens. Daarmee wordt een blijvende wending mogelijk gemaakt. Ze zijn dienstbaar aan de hulpvraag maar schromen niet om daar met rake observaties aan te tornen. De lange termijn relatie is een pre: het noodzakelijk vertrouwen is gelijk daar en dat rendeert heel goed. Niets oubolligs aan maar gewoon professioneel aan de bak!

 • Annemarie Asbreuk - Carintreggeland

  directeur Aanvullende diensten

  Naar aanleiding van de Opleiding Interventiekunde: Meesterlijk Interveniëren heb ik René Meijer gevraagd om mijn managers en mij handvatten aan te reiken om een veranderproces met professionals goed vorm te geven. In drie dagen hebben we veel oefeningen gedaan en onderliggende theorie aangestipt. Een korte tijd maar door de directe aanpak en het oefenen met concrete situaties was deze training op maat heel effectief. We hebben veel handvatten gekregen, veel van elkaar geleerd en afgestemd hoe het vervolg aan te pakken. Ik ben er heel tevreden over. • Tjitske Algra - Gemeente Enschede

  Teamleider Begeleiding

  Het ging om een training op maat die goed voldeed aan de verwachtingen. Het Balkon maakt de beloften waar en de training sloot naadloos aan bij de behoefte van de deelnemers.

Over onze coaching

 • Geke Ludden - Universiteit Twente

  Hoogleraar

  Judith is een uitstekende coach en sparring partner die met veel kennis van zaken samen met mij terug en vooruit keek in een roerige periode in mijn carrière. Ze heeft me geholpen om te zien waar en hoe ik met kracht en overtuiging kan opereren in en met teams.Het was altijd een genoegen met haar te werken in een volstrekt veilige omgeving en met de nodige humor.

 • Silvia Louwes - Politie Eenheid Noord Nederland

  Teamchef Arrestantentaken Politie Eenheid Noord Nederland

  Ik heb Judith leren kennen als trainer tijdens het volgen van de basis- en vervolgtraining Coachen met Voice Dialoque. Mijn ervaring met het opleidingscentrum het Balkon en met Judith Budde als begeleider in het bijzonder kan ik omschrijven als professioneel, inspirerend, bekwaam, in verbinding met de groep en met oog voor persoonlijke ontwikkeling en maatwerk. Door het volgen van de opleiding heb ik mij als coach verder kunnen ontwikkelen in het toepassen van de technieken en de basisprincipes van de Voice Dialoque methode. Als persoonlijke coach heeft Judith mij opnieuw inzicht gegeven in mijn eigen opgebouwde patronen en gedrag als partner, moeder en leidinggevende. Een confronterende maar zeker leerzame en waardevolle ervaring en een passende begeleiding die ik een ieder toewens. • John Winter - Universiteit Twente

  Hoofd Career Development Centre

  De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit, een respectvolle benadering plus een prettige dosis humor, en dat werk heel erg goed. Over Het Balkon als locatie om te trainen & te vertoeven niets dan lof: een prachtige en rustige ambiance en omgeving, waarbij ook het eten altijd prima verzorgd is.

 • Margherita Roelofsma - Stichting Katholiek Onderwijs Enschede

  personeelsadviseur

  Het Balkon coacht onze medewerkers respectvol. Ze zijn reflectief, luisteren naar medewerker en werkgever en werken doelgericht aan concrete resultaten. • Jeroen Hulsmeijers - Paus Joannes/Marcellinus school

  directeur

  Een aantal collega's hebben een begeleidingstraject bij het Balkon gevolgd. Ze hebben o.a. geleerd beter zicht op hun eigen handelen te krijgen. Dat heeft er mede toe geleid dat er meer wederzijds begrip in hun werkomgeving is ontstaan. Ze waren zeer te spreken over de coaching en de rustgevende locatie waar dit plaatsvond.

 • Sonja Rusticus - Achmea

  medewerker

  Met een bijzondere coachingsvraag kwam ik bij Judith Budde van het Balkon. Ik worstelde met de keuze tussen in Nederland blijven wonen met mijn goede vaste baan, mijn eigen huis en mijn familie of de liefde volgen en naar Nepal vertrekken. Via Voice Dialogue kreeg ik inzicht in diverse gedachten en mijn helpende en belemmerende overtuigingen. Judith luisterde goed en wist de juiste vragen te stellen, waardoor ik na elke sessie meteen tot actie kon overgaan. Na een aantal sessies heb ik een besluit kunnen nemen. En dat was het volgen van mijn hart richting Nepal.Over onze retraites

 • René de Zwart

  Het Balkon is een veilige haven Een plaats om te ontdekken Wat er is En wat nog net niet De mensen van Het Balkon Zijn puur en echt Dat is wat ik zo graag wil Er zijn is altijd fijn Weggaan doet steeds even pijn Ik kan nu weer door Zonder deze steun Ik voel me beresterk Kom maar op LEVEN!

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Karin Vos - Karin Vos Training & Loopbaancoaching

  coach

  Programma zat wat mij betreft geweldig in elkaar en sloot aan bij mijn behoefte. De week was een feest van herkenning, best confronterend, maar geeft ook veel aanknopingspunten om verder te gaan. 

  Opleiding(en) bij deze reactie • Amber Hes - Cirkel van 3

  coach

  Ik ben heel positief! Ik vond de combinatie van leren en zelf Voice Dialogue sessies ondergaan heel goed. De locatie is fantastisch en daar schaar ik ook het eten en de verzorging gedurende de dag onder. Het programma liet voldoende ruimte voor ontspanning en rust. Vier begeleiders met verschillende stijlen, dat is leerzaam en ik vond het heel goed om bij de sessies van anderen te zitten. Zo kon ik van jullie leren.

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • a

  team het Balkon

  Onderstaande reacties gaan over de Zomerweken Voice Dialogue die we de afgelopen jaren verzorgden. In 2020 geven we geen Zomerweek van 5 dagen maar een Herfst-retraite van 4 dagen.  • Jacqueline

  Ik heb de retraite als heel erg goed, fijn en waardevol ervaren. De opbouw en werkwijzen waren goed in verhouding. Als je met alles meedoet, is het wel een vol programma. De teachings, het met elkaar in gesprek gaan vond ik ook prettig. En de methode Voice Dialogue wordt voor mij alleen naar waardevoller. Zowel het zelf ervaren als meekijken was waardevol. De begeleiding is prettig, open, met humor en veel ervaring en kennis van zaken. Een goed team. Door hun houding wordt er een prettige en veilige (heel belangrijk!!!) sfeer gecreëerd.

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Nelly Hazen - UMC Groningen

  senior trainer, coach en teamcoach

  Kracht, kwetsbaarheid en schaamte, ze komen allemaal uit dezelfde bron/kern in ons en het mooi om ze in deze dagen in verwondering in hun eigen verschijning te verkennen.

  Opleiding(en) bij deze reactie • Yvonne Heus - Spring scholen in de praktijk

  onderwijsbegeleider/coach

  Heerlijk, een luxe om zo de tijd te hebben voor mijn eigen proces, vrije tijd te hebben, de mooie omgeving, lekker eten en fijne mensen. Over de begeleiders: ik geniet van de humor en openheid van Karin. Ze werkt precies, dichtbij  wat er is waar te nemen aan het lichaam en de ervaring in het nu. Prachtig om te zien hoe Marijke geniet van mensen en telkens weer het Innerlijk Kind aan het woord laat. Dat was leerzaam voor me en smaakt naar meer. De sessie die ik met René heb gehad op de eerste dag was ontspannen en met alle ruimte om er te zijn. Ik ervaar bij Judith zoveel liefde voor het Voice Dialogue werk en voor de mensen. In het werken met de groep is er veel enthousiasme, pit en een grote gun-factor. 

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Eliane Kunnen - Bronkracht

  zelfstandig gevestigd coach

  De Zomerweek is een intense en rijke ervaring. Ik heb gaandeweg een opfrissing in de methodiek ontvangen, dieper inzicht en helderheid in mezelf, en ben gemotiveerd om ’t meer te integreren in mijn eigen coachpraktijk. Ik vond het bovendien heel inspirerend om diverse coaches aan het werk te zien en zelf te ervaren.

  Opleiding(en) bij deze reactie • Mathilde de Bree - Mathilde training & coaching

  zelfstandig trainer/coach

  Ik heb de Zomerweek Voice Dialogue als erg positief, leerzaam en gezellig ervaren. Heerlijk om een hele week zelf 'in the picture' te staan met al je ikken. Ik zocht diepgang en die heb ik gekregen. 

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Mike Janssen - LabFour Coaching Training Consult

  coach/trainer/consultant

  Ik heb deelgenomen aan de Zomerweek Voice Dialogue en ik heb het één groot feest gevonden. Wat het zo fijn maakt is dat er van alles mag en niets hoeft. Het is daarmee primair een cadeau voor mezelf geweest. Er was zoveel variatie in alle opzichten. Een betrokken team van vier Voice Dialogue professionals, een teaching van Hal en Sidra Stone, we konden wandelen, mediteren, dansen, fietsen, lezen enzovoorts. Ook de kwaliteit van de heerlijke lunches en gevarieerde diners waren super. Het was voor mij een zeer intense week waarin ik een proces heb mogen bewandelen samen met andere deelnemers, die hun eigen proces bewandelden. Ik heb me daarbij al die tijd zeer prettig en ontspannen gevoeld. Er waren hele ontroerend momenten om stil van te worden en hele vrolijke momenten waarbij we het hebben uitgeschaterd. Het was steeds weer indrukwekkend om getuige te zijn van de kracht van Voice Dialogue en het was ontzettend leerzaam. 

  Opleiding(en) bij deze reactie • Lieve Scheepers - Kessels en Smit/The Learning Company

  adviseur/procesbegeleider

  Ik kijk met veel plezier terug naar de Zomerweek Voice Dialogue. Het is een week die blijft doorwerken. Als je van reflectie en verdieping houdt, is het een puur cadeau aan jezelf. De groepssetting is ook plezierig, vooral omdat je je vrij kan/mag voelen in de mate waarin je daar actief aan deelneemt. Van de skypeteaching met Hal en Sidra Stone ben ik onder de indruk. Omdat de momenten waarin dit met hen kan (gezien hun leeftijd) schaars zijn, vind ik het heel goed dat dit in het programma zit.

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Marina Dubois

  Ik heb enorm genoten van de Zomerweek.Het was voor mij niet echt een kennismaking met Voice Dialogue, maar wel met deze zuivere vorm. Ik heb ook veel geleerd van het bijwonen van sessies van anderen. Er was voor mij voldoende vrije tijd, ook al deed ik aan alles wat aangeboden werd volledig mee. 

  Opleiding(en) bij deze reactie • Sigrid Rutte - Prorail BV

  leerbegeleider

  Tot in de puntjes verzorgde retraite met veel aandacht voor het individu en de groep. Intensieve, kundige en professionele begeleiding. De opbouw van het programma heb ik als zeer prettig ervaren en maakte dat ik in korte tijd flinke stappen heb gemaakt. De locatie is prachtig met hartelijke medewerkers die ons enorm verwend hebben. Er is helemaal aan mijn verwachtingen voldaan. 

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Marieke van den Born - BORN Coaching & Advies

  trainer/coach/psycholoog

  Heel positief. Judith Budde, Karin Brugman en René Meijer waren fijne, open facilitators wat zorgde voor een veilige sfeer waarin écht gewerkt kon worden aan de vragen waarmee je kwam. Daarnaast had dit een positief effect op de groep waardoor er vrijwel direct een setting werd gecreëerd waarin we met elkaar betrokken en intensief aan de slag konden. En last but not least: de omgeving (prachtig), de accommodatie (warm, fijn) en de verzorging (van de inwendige mens, heerlijk!). De opbouw van het programma was goed. Fijne afwisseling tussen teachings, groepsopdrachten, reflectiegroep en individuele sessie. Wat wil een mens nog meer? Ik vind de prijs wel aan de hoge kant, máár 3 facilitators, een vol en goed programma en de heerlijke accommodatie maakt het wel verklaarbaar en ik vond het de investering waard. 

  Opleiding(en) bij deze reactie • Marjon Tjepkema - Tjepkemacoaching

  coach

  Zeer waardevol. Ik ben tot rust gekomen, heb waardevolle inzichten opgedaan en die blijven ook nog na die tijd komen. het gezelschap was prettig en de ambiance super! Ook nog eens heerlijk gegeten.

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Constance Verhoeven - CVtraining

  trainer/begeleider

  Een kado aan jezelf, waarbij je inzichten krijgt waar je echt wat aan hebt in je dagelijks leven.

  Opleiding(en) bij deze reactie • Jojanneke van Goinga - Human Connection

  organisatieadviseur

  Ik ben zeer positief over deze retraite. Ik vond de afwisseling tussen de teachings en de sessies heel fijn. En ook de reflectie in de kleine groepjes. En de accommodatie is in één woord heerlijk!

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Brigitte Dhondt

  zelfstandig trainer/therapeut

  Ik heb deze week als heel positief ervaren. De 3 individuele sessies en de kleine groepsgesprekjes maakten het mogelijk om, in een korte tijdsspanne, een grote sprong voorwaarts te maken in mijn eigen proces. De hele setting zorgde voor rust en koestering voor mijn hele zijn. • Miranda Adams - Begeleiding in Werk

  coach

  Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Jeanette Beelen - Mens in Uitvoering

  adviseur/trainer/coach

  Een kadootje voor jezelf! Een fijne plek voor een retraite met professionele én persoonlijke begeleiding en een fantastische keuken.

  Opleiding(en) bij deze reactie • Esther Glas - GlasWerkt

  directeur

  Het voelde luxe: het programma, jullie 'teachings', de drie individuele Voice Dialogue sessies, de stiltewandeling, de muziek, de met liefde bereide lunches en verrukkelijke diners, het vuurtje in jullie prachtige tuin. De begeleiding is respectvol, aandachtig, warm, professioneel en met humor. Het was wederom thuiskomen in het Balkon.

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Kitty Visser - Belastingdienst

  Communicatie adviseur

  Ik heb de opzet van de week als prettig ervaren. De vrijheid om zelf keuzes te maken in combinatie met een vaste structuur en regelmaat van groepsbijeenkomsten bood een fijne basis. 

  Opleiding(en) bij deze reactie • Joke Kos - Partners in Educatie

  trainer/supervisor/senior-adviseur

  Een heel inspirerende week. Mijn doelen zijn behaald, namelijk meer over de methodiek Voice Dialogue leren, zelf ervaren hoe een sessie verloopt en een beetje ontspannen. Dat het geslaagd is komt door de professionele, fijne en toegankelijke begeleiding, door de setting en door de andere deelnemers.

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Kees de Graaff - Belastingdienst

  leidinggevende/coach

  De trainers en de omstandigheden van het Balkon hebben mij in staat gesteld om echt welkom te zijn bij mezelf.

  Opleiding(en) bij deze reactie • Yvonne Heus - Spring scholen in de praktijk

  onderwijsbegeleider/coach

  Wat fijn om met een groep mensen het gelijk te mogen hebben over kwetsbaarheid en kracht. Dat dit het onderwerp van de retraite is geeft al snel een bijzondere band met mensen en tevens de uitnodiging aan elkaar om ook goed voor jezelf te zorgen.

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Ellis Brinkhorst - KONOT

  stafmedewerker onderwijs

  Wat een weldaad om even diep in je eigen leven te duiken! Door de inspirerende begeleiding van Judith Budde, Karin Brugman en René Meijer ga je, deels in aanwezigheid van fijne medecursisten, op zoek naar je eigen kracht en kwetsbaarheid, reis je van verleden naar het nu en word je uitgenodigd open te staan voor de toekomst.

  Opleiding(en) bij deze reactie • Kries Van Damme - De Verbinding

  psychotherapeut

  Voor mij bracht de Zomerweek eerst en vooral grote rust. De mooie omgeving, de vriendelijke mensen om ons heen maakten het voor mij mogelijk om niets te 'moeten' en vooral te 'mogen'. Het is echt wel een luxe en een verrijking om 4 trainers aan het werk te zien. Ieder met een eigen en bijzondere inbreng. Ik heb jullie als professoneel ervaren.

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Willy de Keijzer - Impero Managementondersteuning

  Coaching en Advies

  De week was een warm bad met écht tijd voor mezelf en aandacht voor al mijn subpersonen en ook héél leerzaam. De begeleiding is warm. betrokken en veilig. Alle vier de professionals hebben het hart op de juiste plaats maar ook een fijn gevoel voor datgene wat nodig of zinvol is per individu of in de groep. Er is veel losgemaakt, veel inzicht ontstaan. Voor mij persoonlijk een heel waardevolle ervaring. Ik kom graag nog eens terug.

  Opleiding(en) bij deze reactie
Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en Teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over 'Lastige' lieden in coaching: Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde (laatste uitvoering!)

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach