Dit is wat onze klanten over ons zeggen

Hieronder lees je wat onze deelnemers en gasten vinden van onze programma's en het verblijf in ons centrum. Wil je ons zelf een ervaring laten weten? Vul dan het formulier in. 

 

 


 

Over onze open opleidingen 

Opleiding Meesterlijk Interveniëren

Ruime opleiding met vele interessante onderwerpen en een enorme diversiteit aan professionals en interventiekundigen. 
Sandor Penninga, trainer/coach, van Harte & Lingsma
Meer reacties

Trainen van teams: training Groepsdynamica

Prima, compleet programma, enorme verrijking voor trainers. Ik vind het een must! 
Tica Peeman, directeur Vistrainingen.
Meer reacties

Training Mentaliserend coachen

Goed, lekker veel, goed tempo en veel ruimte voor inbreng, vragen. Veel nieuwe stof met bestaande stof als onderlegger.
Peter Stenvers, teamleider Stichting de Kij.
Meer reacties

Cursus Herkennen van psychopathologie

De cursus is me bijzonder goed bevallen. een mooie mix van theorie en praktijk. Een prettige leergroep, voldoende flexibiliteit.
Mariëlle Damoiseaux, MD training coaching consult.
Meer reacties

Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.
Carolijn ter Veer-Vinke - Orga - coach/ managing consultant
Meer reacties

Opleiding Voice Dialogue Coach

Zéér positief. Ik heb veel geleerd, zowel als facilitator als persoonlijk. Prettige afwisseling theorie/praktijk. Oefenen zeer waardevol. Je gaat gelijk aan de slag met het geleerde. Dat maakt het voor mij levendig. 
Annemieke Bergsma, mobiliteitsadviseur, Ministerie van SZW
Meer reacties

Masterclass Voice Dialogue: Werken met de kracht van kwetsbaarheid

Enerverend en leerzaam, goed gestructureerd en met een logische opbouw. Vakbekwame begeleiding. Prachtige locatie en een geweldig goede sfeer. 
Marleen Endeveld - Sociaal-Economische Raad - loopbaanadviseur
Meer reacties

Masterclass Voice Dialogue: Werken met verstoten Ikken

Super, deze masterclass. Een goede verdieping in het werken met Voice Dialogue. Met uitstekend begeleiding.
Annelies Manders - Annelies Manders Coaching en Outplacement - coach
Meer reacties

Over ons conferentiecentrum

 • Karin Vos - Gemeente Oss

  loopbaantrainer en coach

  Deze locatie is uniek, het Balkon ademt rust en vertrouwen. Door de prachtige ligging, aan de rand van Nederland, kom je er los van je dagelijkse beslommeringen. Dat gebeurt al in de reis er naartoe. De persoonlijke aandacht op deze plek is bijzonder. Je vind die terug in de aandacht voor kleine dingen en persoonlijke contacten. Ook aan de telefoon merk je dat. Bijzondere vragen: Sandra (office manager) en Thea (manager accommodatie) denken met je mee. Het draait om jou, dat blijkt uit alles. En dan heb je nog die feestelijke maaltijden van de koks Hester en Lucas. Ik heb hier dingen gegeten waar ik zelf nooit opgekomen zou zijn. Alles gebeurt liefdevol, met aandacht en een prettige vrolijkheid.

 • Annemarie Asbreuk

  regiomanager Zorggroep Tangenborgh

  Je belt aan, en dan word je ontvangen door een ontzettend vriendelijke gastvrouw die je van harte welkom heet. Dat voel je meteen en dan heb je nog niets gedaan! Er is ruimte om jezelf te zijn, en jezelf af en toe te overstijgen. Het is zo'n uitgesproken, niet neutraal gebouw. De sereenheid van het klooster is niet afgevlakt, maar juist in stand gehouden. Tegelijk is er ontzettend veel aandacht en vriendelijkheid vanuit het hele team, op een vanzelfsprekende manier. Er wordt veel zorg besteed aan de maaltijden. Er zit altijd een verrassing in. Dat heb ik nog nooit ergens zo gehad. • Ton Constandse - Contact Training Advies Coaching

  eigenaar

  Het Balkon is een verrijking als opleidingsinstituut en als locatie. Het is ongelofelijk hoe de ruimtes elkaar aanvullen, hoe alles klopt. De bibliotheek kent een intieme sfeer; daar ga je echt lekker zitten lezen. En de Stilteruimte is licht en voelt licht als je zo zonder schoenen op het zachte tapijt loopt. De gastvrijheid, het eten, de ontvangst, alles vult elkaar perfect aan. Het is een plek die veel betekent voor heel veel mensen.

 • Frank Weijers - frankweijers.com BV

  trainer/proceskundige

  Het Balkon staat met stip op nummer 1 in mijn top 10 meest favoriete plekken om trainingen te geven. Alles klopt: een fantastische zaal om te werken, uitstekende kamers, een prachtige omgeving, en koks die ons eten met veel liefde en aandacht bereiden. De eigenaren en hun medewerkers zorgen ervoor dat we ons helemaal thuis voelen, met een feilloos gevoel voor distantie en nabijheid. • Piet en Marry Weisfelt - Weisfelt en partners

  opleiders

  Het Balkon staat al jaren in mijn top 3! Het is een prachtige plek. Gastvrijheid is voor mij het sleutelwoord. Dat belichamen de Balkonmedewerkers bij alles wat ze doen. De sfeer van de plek is ongeëvenaard, een combinatie van soberheid en warmte. Die bevalt mij zeer. Het eten is er veruit het beste van alle conferentieoorden die we kennen. Van de kwaliteit en speelsheid van de maaltijden kan menig restaurant nog wat leren. Het Balkon is optimaal geschikt voor een meerdaagse training. Hoofd en hart werken hier samen. Het blijft iedere keer weer een feest om er terug te komen. 

 • Ger Schurink - MBCTtrainingen

  GZ-psycholoog/psychotherapeut

  Ik heb op veel locaties trainingen gegeven en het Balkon is het fijnste conferentiecentrum. Aangename zalen, mooie kamers, goede sfeer, vriendelijke bejegening en heerlijke maaltijden. Kortom: de perfecte locatie voor mijn trainingen! • Louise Vinke - LSVNK consultancy & coaching

  opleider

  Het verblijf in het Balkon is zowel voor ons als trainers/begeleiders als voor onze deelnemers aan het programma 'persoonlijk leiderschap' steeds opnieuw een feestje. De accommodatie, de verstilde omgeving en de verfijnde, verrassende keuken dragen bij aan het succes van ons programma. De kleinschaligheid van het Balkon speelt voor mij een beslissende rol. Vaak zijn wij als enige groep hier aanwezig. Dat schept vertrouwen, de diepgang en de intimiteit die nodig zijn om onze trainingen tot een succes te maken. De betrokkenheid van het team blijkt uit alles. Men heeft gevoel voor de plaats van de maaltijd in het programma. Het past bij de beleving van het totale concept.

 • Herman Kroeze - Waterschap Vechtstromen en KroezeCTA.

  coach, trainer en adviseur

  Heerlijke Twentse gastvrijheid. Verrukkelijk eten. Trainingsruimten in een rustige sfeer. Top!Over onze bedrijfstrainingen

 • Eric Broers - Waterschap Hollandse Delta, Ridderkerk

  Teamleider Taktische Plannen

  Met mijn team twee maal twee dagen op de hei onder begeleiding van het Balkon. Het programma volledig ingericht op maat voor het team. Niet te veel niet te weinig; niet te oppervlakkig niet te diep. Gewoon goed. Het team kijkt dan ook terug op 4 leerzame en prettige dagen.

 • Ywe de Jong - Achmea Beleggingsfondsen Beheer B.V.

  directeur

  Op speelse wijze werd de vinger op de zere plekken van onze samenwerking gelegd en praktische middelen aangereikt om daaraan wat te doen, dag in, dag uit. • Ellie Verschoor - Regio Twente afdeling P&O

  loopbaanadviseur

  De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

 • Hans Groot - Gemeente Amsterdam

  hoofd Bureau Integriteit

  Bij het Balkon wordt een verzoek om een beklijvende oplossing ook echt waargemaakt. Een team gaat weg met praktische handvatten in plaats van ongeborgde goede voornemens. Daarmee wordt een blijvende wending mogelijk gemaakt. Ze zijn dienstbaar aan de hulpvraag maar schromen niet om daar met rake observaties aan te tornen. De lange termijn relatie is een pre: het noodzakelijk vertrouwen is gelijk daar en dat rendeert heel goed. Niets oubolligs aan maar gewoon professioneel aan de bak! • Annemarie Asbreuk - Carintreggeland

  directeur Aanvullende diensten

  Naar aanleiding van de Opleiding Interventiekunde: Meesterlijk Interveniëren heb ik René Meijer gevraagd om mijn managers en mij handvatten aan te reiken om een veranderproces met professionals goed vorm te geven. In drie dagen hebben we veel oefeningen gedaan en onderliggende theorie aangestipt. Een korte tijd maar door de directe aanpak en het oefenen met concrete situaties was deze training op maat heel effectief. We hebben veel handvatten gekregen, veel van elkaar geleerd en afgestemd hoe het vervolg aan te pakken. Ik ben er heel tevreden over.

 • Tjitske Algra - Gemeente Enschede

  Teamleider Begeleiding

  Het ging om een training op maat die goed voldeed aan de verwachtingen. Het Balkon maakt de beloften waar en de training sloot naadloos aan bij de behoefte van de deelnemers.Over onze coaching

 • John Winter - Universiteit Twente

  Hoofd Career Development Centre

  De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit, een respectvolle benadering plus een prettige dosis humor, en dat werk heel erg goed. Over Het Balkon als locatie om te trainen & te vertoeven niets dan lof: een prachtige en rustige ambiance en omgeving, waarbij ook het eten altijd prima verzorgd is.

 • Margherita Roelofsma - Stichting Katholiek Onderwijs Enschede

  personeelsadviseur

  Het Balkon coacht onze medewerkers respectvol. Ze zijn reflectief, luisteren naar medewerker en werkgever en werken doelgericht aan concrete resultaten. • Jeroen Hulsmeijers - Paus Joannes/Marcellinus school

  directeur

  Een aantal collega's hebben een begeleidingstraject bij het Balkon gevolgd. Ze hebben o.a. geleerd beter zicht op hun eigen handelen te krijgen. Dat heeft er mede toe geleid dat er meer wederzijds begrip in hun werkomgeving is ontstaan. Ze waren zeer te spreken over de coaching en de rustgevende locatie waar dit plaatsvond.

 • Sonja Rusticus - Achmea

  medewerker

  Met een bijzondere coachingsvraag kwam ik bij Judith Budde van het Balkon. Ik worstelde met de keuze tussen in Nederland blijven wonen met mijn goede vaste baan, mijn eigen huis en mijn familie of de liefde volgen en naar Nepal vertrekken. Via Voice Dialogue kreeg ik inzicht in diverse gedachten en mijn helpende en belemmerende overtuigingen. Judith luisterde goed en wist de juiste vragen te stellen, waardoor ik na elke sessie meteen tot actie kon overgaan. Na een aantal sessies heb ik een besluit kunnen nemen. En dat was het volgen van mijn hart richting Nepal.Over onze retraites

 • Karin Vos - Karin Vos Training & Loopbaancoaching

  coach

  Programma zat wat mij betreft geweldig in elkaar en sloot aan bij mijn behoefte. De week was een feest van herkenning, best confronterend, maar geeft ook veel aanknopingspunten om verder te gaan. 

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Amber Hes - Cirkel van 3

  coach

  Ik ben heel positief! Ik vond de combinatie van leren en zelf Voice Dialogue sessies ondergaan heel goed. De locatie is fantastisch en daar schaar ik ook het eten en de verzorging gedurende de dag onder. Het programma liet voldoende ruimte voor ontspanning en rust. Vier begeleiders met verschillende stijlen, dat is leerzaam en ik vond het heel goed om bij de sessies van anderen te zitten. Zo kon ik van jullie leren.

  Opleiding(en) bij deze reactie • Jacqueline

  Ik heb de retraite als heel erg goed, fijn en waardevol ervaren. De opbouw en werkwijzen waren goed in verhouding. Als je met alles meedoet, is het wel een vol programma. De teachings, het met elkaar in gesprek gaan vond ik ook prettig. En de methode Voice Dialogue wordt voor mij alleen naar waardevoller. Zowel het zelf ervaren als meekijken was waardevol. De begeleiding is prettig, open, met humor en veel ervaring en kennis van zaken. Een goed team. Door hun houding wordt er een prettige en veilige (heel belangrijk!!!) sfeer gecreëerd.

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Nelly Hazen - UMC Groningen

  senior trainer, coach en teamcoach

  Kracht, kwetsbaarheid en schaamte, ze komen allemaal uit dezelfde bron/kern in ons en het mooi om ze in deze dagen in verwondering in hun eigen verschijning te verkennen.

  Opleiding(en) bij deze reactie • Yvonne Heus - Spring scholen in de praktijk

  onderwijsbegeleider/coach

  Heerlijk, een luxe om zo de tijd te hebben voor mijn eigen proces, vrije tijd te hebben, de mooie omgeving, lekker eten en fijne mensen. Over de begeleiders: ik geniet van de humor en openheid van Karin. Ze werkt precies, dichtbij  wat er is waar te nemen aan het lichaam en de ervaring in het nu. Prachtig om te zien hoe Marijke geniet van mensen en telkens weer het Innerlijk Kind aan het woord laat. Dat was leerzaam voor me en smaakt naar meer. De sessie die ik met René heb gehad op de eerste dag was ontspannen en met alle ruimte om er te zijn. Ik ervaar bij Judith zoveel liefde voor het Voice Dialogue werk en voor de mensen. In het werken met de groep is er veel enthousiasme, pit en een grote gun-factor. 

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Eliane Kunnen - Bronkracht

  zelfstandig gevestigd coach

  De Zomerweek is een intense en rijke ervaring. Ik heb gaandeweg een opfrissing in de methodiek ontvangen, dieper inzicht en helderheid in mezelf, en ben gemotiveerd om ’t meer te integreren in mijn eigen coachpraktijk. Ik vond het bovendien heel inspirerend om diverse coaches aan het werk te zien en zelf te ervaren.

  Opleiding(en) bij deze reactie • Mathilde de Bree - Mathilde training & coaching

  zelfstandig trainer/coach

  Ik heb de Zomerweek Voice Dialogue als erg positief, leerzaam en gezellig ervaren. Heerlijk om een hele week zelf 'in the picture' te staan met al je ikken. Ik zocht diepgang en die heb ik gekregen. 

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Mike Janssen - LabFour Coaching Training Consult

  coach/trainer/consultant

  Ik heb deelgenomen aan de Zomerweek Voice Dialogue en ik heb het één groot feest gevonden. Wat het zo fijn maakt is dat er van alles mag en niets hoeft. Het is daarmee primair een cadeau voor mezelf geweest. Er was zoveel variatie in alle opzichten. Een betrokken team van vier Voice Dialogue professionals, een teaching van Hal en Sidra Stone, we konden wandelen, mediteren, dansen, fietsen, lezen enzovoorts. Ook de kwaliteit van de heerlijke lunches en gevarieerde diners waren super. Het was voor mij een zeer intense week waarin ik een proces heb mogen bewandelen samen met andere deelnemers, die hun eigen proces bewandelden. Ik heb me daarbij al die tijd zeer prettig en ontspannen gevoeld. Er waren hele ontroerend momenten om stil van te worden en hele vrolijke momenten waarbij we het hebben uitgeschaterd. Het was steeds weer indrukwekkend om getuige te zijn van de kracht van Voice Dialogue en het was ontzettend leerzaam. 

  Opleiding(en) bij deze reactie • Lieve Scheepers - Kessels en Smit/The Learning Company

  adviseur/procesbegeleider

  Ik kijk met veel plezier terug naar de Zomerweek Voice Dialogue. Het is een week die blijft doorwerken. Als je van reflectie en verdieping houdt, is het een puur cadeau aan jezelf. De groepssetting is ook plezierig, vooral omdat je je vrij kan/mag voelen in de mate waarin je daar actief aan deelneemt. Van de skypeteaching met Hal en Sidra Stone ben ik onder de indruk. Omdat de momenten waarin dit met hen kan (gezien hun leeftijd) schaars zijn, vind ik het heel goed dat dit in het programma zit.

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Marina Dubois

  Ik heb enorm genoten van de Zomerweek.Het was voor mij niet echt een kennismaking met Voice Dialogue, maar wel met deze zuivere vorm. Ik heb ook veel geleerd van het bijwonen van sessies van anderen. Er was voor mij voldoende vrije tijd, ook al deed ik aan alles wat aangeboden werd volledig mee. 

  Opleiding(en) bij deze reactie • Sigrid Rutte - Prorail BV

  leerbegeleider

  Tot in de puntjes verzorgde retraite met veel aandacht voor het individu en de groep. Intensieve, kundige en professionele begeleiding. De opbouw van het programma heb ik als zeer prettig ervaren en maakte dat ik in korte tijd flinke stappen heb gemaakt. De locatie is prachtig met hartelijke medewerkers die ons enorm verwend hebben. Er is helemaal aan mijn verwachtingen voldaan. 

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Marieke van den Born - BORN Coaching & Advies

  trainer/coach/psycholoog

  Heel positief. Judith Budde, Karin Brugman en René Meijer waren fijne, open facilitators wat zorgde voor een veilige sfeer waarin écht gewerkt kon worden aan de vragen waarmee je kwam. Daarnaast had dit een positief effect op de groep waardoor er vrijwel direct een setting werd gecreëerd waarin we met elkaar betrokken en intensief aan de slag konden. En last but not least: de omgeving (prachtig), de accommodatie (warm, fijn) en de verzorging (van de inwendige mens, heerlijk!). De opbouw van het programma was goed. Fijne afwisseling tussen teachings, groepsopdrachten, reflectiegroep en individuele sessie. Wat wil een mens nog meer? Ik vind de prijs wel aan de hoge kant, máár 3 facilitators, een vol en goed programma en de heerlijke accommodatie maakt het wel verklaarbaar en ik vond het de investering waard. 

  Opleiding(en) bij deze reactie • Marjon Tjepkema - Tjepkemacoaching

  coach

  Zeer waardevol. Ik ben tot rust gekomen, heb waardevolle inzichten opgedaan en die blijven ook nog na die tijd komen. het gezelschap was prettig en de ambiance super! Ook nog eens heerlijk gegeten.

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Constance Verhoeven - CVtraining

  trainer/begeleider

  Een kado aan jezelf, waarbij je inzichten krijgt waar je echt wat aan hebt in je dagelijks leven.

  Opleiding(en) bij deze reactie • Jojanneke van Goinga - Human Connection

  organisatieadviseur

  Ik ben zeer positief over deze retraite. Ik vond de afwisseling tussen de teachings en de sessies heel fijn. En ook de reflectie in de kleine groepjes. En de accommodatie is in één woord heerlijk!

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Brigitte Dhondt

  zelfstandig trainer/therapeut

  Ik heb deze week als heel positief ervaren. De 3 individuele sessies en de kleine groepsgesprekjes maakten het mogelijk om, in een korte tijdsspanne, een grote sprong voorwaarts te maken in mijn eigen proces. De hele setting zorgde voor rust en koestering voor mijn hele zijn. • Miranda Adams - Begeleiding in Werk

  coach

  Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Jeanette Beelen - Mens in Uitvoering

  adviseur/trainer/coach

  Een kadootje voor jezelf! Een fijne plek voor een retraite met professionele én persoonlijke begeleiding en een fantastische keuken.

  Opleiding(en) bij deze reactie • Esther Glas - GlasWerkt

  directeur

  Het voelde luxe: het programma, jullie 'teachings', de drie individuele Voice Dialogue sessies, de stiltewandeling, de muziek, de met liefde bereide lunches en verrukkelijke diners, het vuurtje in jullie prachtige tuin. De begeleiding is respectvol, aandachtig, warm, professioneel en met humor. Het was wederom thuiskomen in het Balkon.

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Kitty Visser - Belastingdienst

  Communicatie adviseur

  Ik heb de opzet van de week als prettig ervaren. De vrijheid om zelf keuzes te maken in combinatie met een vaste structuur en regelmaat van groepsbijeenkomsten bood een fijne basis. 

  Opleiding(en) bij deze reactie • Joke Kos - Partners in Educatie

  trainer/supervisor/senior-adviseur

  Een heel inspirerende week. Mijn doelen zijn behaald, namelijk meer over de methodiek Voice Dialogue leren, zelf ervaren hoe een sessie verloopt en een beetje ontspannen. Dat het geslaagd is komt door de professionele, fijne en toegankelijke begeleiding, door de setting en door de andere deelnemers.

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Kees de Graaff - Belastingdienst

  leidinggevende/coach

  De trainers en de omstandigheden van het Balkon hebben mij in staat gesteld om echt welkom te zijn bij mezelf.

  Opleiding(en) bij deze reactie • Yvonne Heus - Spring scholen in de praktijk

  onderwijsbegeleider/coach

  Wat fijn om met een groep mensen het gelijk te mogen hebben over kwetsbaarheid en kracht. Dat dit het onderwerp van de retraite is geeft al snel een bijzondere band met mensen en tevens de uitnodiging aan elkaar om ook goed voor jezelf te zorgen.

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Ellis Brinkhorst - KONOT

  stafmedewerker onderwijs

  Wat een weldaad om even diep in je eigen leven te duiken! Door de inspirerende begeleiding van Judith Budde, Karin Brugman en René Meijer ga je, deels in aanwezigheid van fijne medecursisten, op zoek naar je eigen kracht en kwetsbaarheid, reis je van verleden naar het nu en word je uitgenodigd open te staan voor de toekomst.

  Opleiding(en) bij deze reactie • Kries Van Damme - De Verbinding

  psychotherapeut

  Voor mij bracht de Zomerweek eerst en vooral grote rust. De mooie omgeving, de vriendelijke mensen om ons heen maakten het voor mij mogelijk om niets te 'moeten' en vooral te 'mogen'. Het is echt wel een luxe en een verrijking om 4 trainers aan het werk te zien. Ieder met een eigen en bijzondere inbreng. Ik heb jullie als professoneel ervaren.

  Opleiding(en) bij deze reactie

 • Willy de Keijzer - Impero Managementondersteuning

  Coaching en Advies

  De week was een warm bad met écht tijd voor mezelf en aandacht voor al mijn subpersonen en ook héél leerzaam. De begeleiding is warm. betrokken en veilig. Alle vier de professionals hebben het hart op de juiste plaats maar ook een fijn gevoel voor datgene wat nodig of zinvol is per individu of in de groep. Er is veel losgemaakt, veel inzicht ontstaan. Voor mij persoonlijk een heel waardevolle ervaring. Ik kom graag nog eens terug.

  Opleiding(en) bij deze reactieOver ons Hotel-voor-jezelf

 • Iedereen heeft zó genoten!

  Afgelopen weekend hebben we onze familiedag gevierd in het Balkon. Iedereen heeft zo genoten! We vonden de sfeer geweldig: rustig stemmende plek, de juiste persoonlijke aandacht, heel erg smakelijk eten, prachtige tuin, fijn zo'n prettig 'huis' een dag voor onszelf maar wel mét hele attente verzorging. Een deel van ons bleef slapen en genoot van het vuurtje in de tuin, de stilte s nachts en het lekkere ontbijt de volgende ochtend, met z'n 12-en aan één lange tafel. Mooi dat het Balkon niet alleen harten en hoofden raakt met trainingen en teamsessies, maar ook met familieweekenden. Hannie te Grotenhuis

 • Zeg met een gerust hart “Ja” tegen het Balkon!

  Wij vonden het de perfecte locatie om te trouwen. Doordat het personeel alle touwtjes goed in handen had, konden wij ze die dag helemaal los laten. De versiering, het eten, de hapjes, alles was perfect verzorgd. Heerlijk om, onafhankelijk van het weer, alles op dezelfde locatie te kunnen doen en er zelfs nog met de hele familie te kunnen blijven slapen.  Door de grootte van de tuin kon je lekker swingen en wat verderop in de zitjes en rond het kampvuur toch ook rustig met elkaar praten. Onze gasten, waarvan velen van ver kwamen, begrepen volledig waarom we op deze plek getrouwd zijn. Wat ons betreft; een aanrader! Karin en Martin van der Vos • Een gevoel van thuiskomen

  De ruimte, de rust, alles met zorg en oog voor detail ingericht maar ook de mogelijkheden voor hardlopen, fietsen, wandelen en de omgeving verkennen, maken voor ons en de kinderen (twee pubers!) een verblijf in het Balkon elke keer een feest en geven ons een gevoel van thuiskomen. Daisy en Jan Hombergen  

 • Hotel voor jezelf: een absolute aanrader!

  Wij vinden het Balkon een absolute aanrader voor een gezellig familieweekend of een familiefeest. Het is een heerlijke plek voor een verblijf met familie, grootouders en/of vrienden. Het biedt zowel binnen als buiten tal van mogelijkheden voor jong en oud en tevens is er voor ieder voldoende ruimte en privacy. Je kunt er heerlijk luieren in de tuin en 's avonds een vuurtje maken. En we hebben genoten van de prachtige wandelingen en fietstochten in het mooie Twentse land.  Michelle en Lody Verhaar • Een heerlijke plek!

  Het Balkon was voor ons met onze familieleden een heerlijke plek om te verblijven. De historie van het pand is voelbaar in de sfeer en rust, de inrichting is eigentijds en smaakvol. De tuin is bij mooi weer de favoriete plek om een boek te lezen of met elkaar aan de grote tafels te eten. De mogelijkheden om te wandelen en te fietsen, direct vanuit het huis,  zijn eindeloos en na een week realiseer je je dat je nog veel meer routes wilt fietsen. Geja Topper en Sylvia Oosterhof

 • Vakantieparadijs

  Voor de vijfde keer op rij was Het Balkon ook deze zomer een week lang ons vakantieparadijs. Jong en oud, van 17 tot 90,  weet elkaar te vinden in één van de sfeervolle ruimtes, de prachtige tuin of bij een potje tafeltennis in de Kloosterzaal. Om hier met drie generaties samen te zijn, is elk jaar weer een bijzondere belevenis.   Job en Monique v.d. Post met hun moeders, broers, zussen en hun kinderen  
Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

Het Balkon staat al jaren in mijn top 3! Het is een prachtige plek. Gastvrijheid is voor mij het sleutelwoord. Dat belichamen de Balkonmedewerkers bij alles wat ze doen. De sfeer van de plek is ongeëvenaard, een combinatie van soberheid en...

Over ons conferentiecentrum

Piet en Marry Weisfelt

Weisfelt en partners opleiders

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze bedrijfstrainingen

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach