Voice Dialogue Academie

De Voice Dialogue Academie is een onderdeel van Opleidingscentrum het Balkon.
In deze Academie brengen we alle activiteiten op het gebied van Voice Dialogue samen.
Lees in dit het nieuwsbericht waarom we de Voice Dialogue Academie hebben opgericht. 

Wat is Voice Dialogue?

Voice Dialogue is begin jaren ’70 ontwikkeld door het Californische psychologenechtpaar Hal en Sidra Stone. Het is een krachtige methode om mensen te begeleiden bij het beter leren kennen van hun innerlijke drijfveren en motieven. Het uiteindelijke doel is dat mensen effectiever en bewuster sturing geven aan hun eigen handelen. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over wat Voice Dialogue precies is en wat je eraan kunt hebben.

wat is voice dialogue

Onze passie voor Voice Dialogue

Wij maakten zelf in 1998 voor het eerst kennis met Voice Dialogue en raakten er enorm door geïnspireerd. Wat een zorgvuldige, liefdevolle en diepgaande manier om meer kanten van jezelf beter te leren kennen, je te ontwikkelen en te groeien als mens en als professional. Dáár wilden we graag heel goed in worden! Dus reisden we een groot aantal keren voor trainingen naar Hal en Sidra Stone, de grondleggers van Voice Dialogue in de VS en volgden we trainingen bij diverse internationale Voice Dialogue opleiders. We staan nog steeds in nauw contact met Sidra Stone (Hal overleed in het voorjaar van 2020) en we zijn aangesloten bij IVDANu, ruim 20 jaar later, hebben we er drie boeken over geschreven en leiden we al jarenlang met veel plezier coaches, trainers en therapeuten op om met Voice Dialogue te werken. In onze boeken Ik (k)en mijn ikken en Coachen met Voice Dialogue lees je meer over deze visie en methode. We willen bijdragen aan het uitdragen en verder ontwikkelen van Voice Dialogue, door middel van onze Voice Dialogue opleidingen, retraites, publicaties, lezingen, door ons werk als coach en door het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek (zie ook onderstaande literatuurlijst). 

hoe werkt voice dialogue? voor welke clienten is voice dialogue geschikt? bij welke vragen kan voice dialogue ingezet worden?
het resultaat van voice dialogue voorbeelden van voice dialogue dromen en dagdromen met voice dialogue
wat doet een voice dialogue coach? voice dialogue opleidingen bij het balkon coachen met voice dialogue

Voice Dialogue als psychologische model

Voice Dialogue bestaat om te beginnen uit een uitgebreide en heldere psychologische theorie, de Psychology of Selves, ofwel de psychologie van de ikken. Deze theorie beschrijft hoe mensen gestuurd worden door verschillende en vaak tegenstrijdige interne kanten, ook wel subpersonen genoemd. Sommige van die kanten zijn dagelijks in ons aan het woord en hebben veel invloed op hoe we ons gedragen. Zo hebben veel mensen bijvoorbeeld een stevige perfectionist of een drammer in zichzelf ontwikkeld. Andere kanten zijn in de loop van onze ontwikkeling op de achtergrond en zelfs verstoten geraakt. Elke subpersoon heeft een eigen stem, eigen verlangens of angsten. En elke subpersoon heeft een belangrijke en vaak beschermende functie in ons leven. De theorie beschrijft hoe deze verschillende kanten tot ontwikkeling zijn gekomen en wat hun functie en betekenis is. We hebben deze visie beschreven in ons boek Ik (k)en mijn Ikken. Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue

De Voice Dialogue methode

Naast het psychologische model kent Voice Dialogue ook een methode om met die kanten te werken. De Voice Dialogue begeleider gaat als het ware letterlijk in gesprek met de verschillende kanten of stemmen van de cliënt. De innerlijke Ikken die bij de vraag van de cliënt betrokken zijn, komen één voor één aan het woord, allemaal op een eigen plek in de ruimte. Dat stelt de cliënt in staat zijn innerlijke krachtenveld goed te leren kennen en zichzelf, inclusief al die kanten, beter aan te sturen. Zo kan een manager die op het werk steeds dichtklapt wanneer hij een presentatie moet houden, ontdekken met welke kant in hemzelf die reactie te maken heeft. En hij kan ontdekken welke andere delen hij in zichzelf kan aanspreken of ontwikkelen om beter met de situatie met te gaan. Voice Dialogue is een avontuurlijke en niet-oordelende methode die leidt tot diepgaande inzichten en blijvende resultaten. We hebben de methode beschreven in het boek Coachen met Voice Dialogue. Handboek voor begeleiders. 

Literatuur over Voice Dialogue

Eigen publicaties over Voice Dialogue
      Boeken

coachen met voice dialogue boek

​Podcasts en demonstratievideo's

Artikelen 

Boeken en artikelen van de grondleggers Hal en Sidra Stone en van andere auteurs over Voice Dialogue

Boeken

​Artikelen

Wetenschappelijk onderzoek


...Meer over Voice Dialogue
...Naar overzicht opleidingen
...Naar coaching


Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en Teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over 'Lastige' lieden in coaching: Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde (laatste uitvoering!)

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach