Onze pen schrijft door...

BLOG

Boekbespreking: Reinventing organizations

Auteur: René Meijer -

Er komt in de wereld en in organisaties veel op ons af, zoveel dat we het niet altijd meer weten en ons aan het heroriënteren zijn. Is dat niet altijd zo? Misschien wel, maar meerdere auteurs signaleren dat we in een belangrijk transformatietijdperk leven. Deze zomer las ik het prachtige boek van Frederic Laloux ‘Reinventing organizations’ (in de Nederlandse editie). Laloux constateert dat de oude managementmodellen en de aanpak van hiërarchie en controle niet meer werken. We hebben nood aan, zoals de Vlamingen zo mooi zeggen, nieuwe perspectieven op hoe we samenwerken in onze organisaties. 

In zijn boek breekt Laloux een lans voor zelfsturing. Ik was daar tot nu toe nogal sceptisch over: een oud concept dat ook de laatste jaren een hype is, maar gaat het werken? Laloux heeft onderzoek gedaan onder twaalf organisaties die op een andere manier hun productie en werkwijzen organiseren. Met veel, vaak verbluffende voorbeelden, schetst hij de praktijk van zowel commerciële organisaties als non-profit organisaties, waarbij hij veelvuldig het voorbeeld van Buurtzorg uit ons land aanhaalt. Kern van zijn betoog: werk als directie vanuit vertrouwen i.p.v. controle. Dit kan heel ver gaan, en er zijn verrassend nieuwe procedures en werkwijzen bedacht. Bijvoorbeeld: ieder in de organisatie mag een beslissing nemen, maar moet altijd advies vragen aan betrokkenen en aan deskundigen. De CEO kan deze beslissing niet blokkeren alleen op grond van zijn of haar positie. Overigens moet hij of zij zelf ook advies vragen alvorens iets te beslissen. Wat te denken van het afschaffen van functieomschrijvingen en te werken met rollen, die mensen wisselend op zich kunnen nemen. En niet meer te werken met targets die een afdeling moet halen. En het uitgangpunt van volledige transparantie over resultaten, cijfers, salarissen enz. Zo zou ik nog wel even door kunnen gaan. De beschreven aanpak van de onderzochte organisaties vraagt een enorme moed en je kwetsbaar durven opstellen als leiding. De oprichters en de leiding geven daar permanent blijk van, want in kwetsbaar durven zijn schuilt ook een enorme kracht. Laloux schetst een veelomvattend perspectief op een andere manier van werken en samenwerken. Ik was sceptisch, maar hij heeft mij overtuigd van de waarde van zijn visie.

Uitgegeven door Lannoo Campus / Het Eerste Huis ISBN: 978 90 823 4770 8

 

Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

Het Balkon staat al jaren in mijn top 3! Het is een prachtige plek. Gastvrijheid is voor mij het sleutelwoord. Dat belichamen de Balkonmedewerkers bij alles wat ze doen. De sfeer van de plek is ongeëvenaard, een combinatie van soberheid en...

Over ons conferentiecentrum

Piet en Marry Weisfelt

Weisfelt en partners opleiders

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze bedrijfstrainingen

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach