Onze pen schrijft door...

BLOG

Nieuw in onze boekenkast: De juiste vraag. de kunst van het vragenstellen in coachende gesprekken

Auteur: René Meijer -

Een heel boek alleen over vragen stellen? Toen ik gevraagd werd om mee te lezen met de conceptteksten door Joris Brenninkmeijer, oud-deelnemer aan onze opleiding Meesterlijk interveniëren, was ik eigenlijk wat sceptisch. Valt daar zoveel over te zeggen en schrijven? Het antwoord: zeker weten! Joris en mede-auteur Mieke Voogd hebben een indrukwekkend boek over de kunst van het vragen stellen in coachende gesprekken geschreven. Hoewel ik al een groot aantal jaren coach, vond ik in het boek verrassende inzichten die mij nieuwe invalshoeken voor mijn coaching hebben opgeleverd. Want het stellen van goede vragen vormt de kern van het vak van de coachende begeleider. Maar wat bepaalt nu wat een goede vraag is? Het is nog niet zo eenvoudig om daar antwoord op te geven. Een vraag is goed als zij werkt – maar wat maakt dan dat zij werkt? Lees hierover meer op hun website. Mijn complimenten voor de auteurs en het fraai vormgegeven boek.

René Meijer

Joris Brenninkmeijer en Mieke Voogd, De juiste vraag. De kunst van het vragenstellen in coachende gesprekken, Management Impact, Deventer, 2020.


Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach